„Dujotekana“ nuo rugpjūčio klientams žada 15 proc. pigesnes dujas

  • Teksto dydis:

Verslininko Rimando Stonio kontroliuojama dujų importo bendrovė "Dujotekana" nuo rugpjūčio žada taikyti 15 proc. dujų kainos nuolaidą savo klientams. Pasak įmonės vadovo Vladimiro Orechovo, Rusijos dujų koncerno "Gazprom" atstovai įmonei dar kartą žodžiu garantavo, jog "Dujotekana" gaus nuolaidą, tačiau oficialius dokumentus ketinama pasirašyti tik rugsėjo viduryje.

"Mums davė tokį žodinį garantą, kad mes galime nuo rugpjūčio 1 dienos pasirašyti ir duoti visiems pirkėjams garantinius raštus, kad 15 proc. jiems galime sumažinti dujų kainą. Bet kaip mums sakė, tas, kas turi teisę pasirašyti kontraktą, grįš tik rugsėjo viduryje", - BNS sakė V.Orechovas.

Anot jo, "Gazprom" atstovai patikino, kad "Dujotekana" savo klientams gali suteikti nuolaidų, tačiau sutartį dėl "Gazprom" nuolaidos Lietuvos dujų importuotoja gaus tik trečiojo ketvirčio pabaigoje.

"Dujotekanos" vadovas teigė, kad šią savaitę vyko susitikimai su įmonės klientais, kurie buvo informuoti apie nuolaidas.

"Vakar (trečiadienį - BNS) buvo derybos su klientais. Mes atėjome ir pasakėme savo pasiūlymus, paaiškinome savo įvykius. Visi supranta, bet žiūri žmogiškai ir klausia, kas, jeigu nepasiseks (gauti oficialaus patvirtinimo iš "Gazprom" - BNS). (...) Abipusis pasitikėjimas pasiektas, bet galbūt mes rizikuosime", - kalbėjo V.Orechovas.

Anot jo, derybose su "Gazprom" buvo siekiama tokios pat nuolaidos, kaip "Lietuvos dujoms", tačiau, pasak V.Orechovo, "Dujotekana" neturėjo tokių svertų.

"Mes norėjome (nuolaidos - BNS) kaip ir "Lietuvos dujoms, bet "Lietuvos dujos" eina per kitą kategoriją. Jie ten gavo mainais už turtą, finansinį įsipareigojimą. Mes tokių įsipareigojimų neturime ir mes nieko negalime paspausti, mes galim tik draugiškai, geranoriškai vesti derybas", - kalbėjo "Dujotekanos" vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

susieta su KONKURENCIJA SKYSTŲ DUJŲ TERMINALUI?

susieta su KONKURENCIJA SKYSTŲ DUJŲ TERMINALUI? portretas
Nesitiki kad gazpromas draugiškai ir iš meilės dalytų nuolaidas. Šuo tikrai pakastas; ir uodega kyšo....

o kas ta

o kas ta portretas
dujotekana ,tik kad jos vamzdis vilniui krantinėj prisvarkitas,daugiau tai afioriūgos nieko neveikentis ir atiduodantis valdžiai ATKATĄ
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių