Draudimo bendrovės siūlys draustis nuo teroro išpuolių?

  • Teksto dydis:

Po Europą sukrėtusių džihadistų išpuolių kai kurios kelionių draudimo paslaugų bendrovės svarsto klientams pasiūlyti draudimą dėl žalos, susijusios su teroro aktais. Svarstoma, ar kurti naujas paslaugas, ar išplėsti esamus pasiūlymus.

Šiuo metu draudimas nuo teroro išpuolių draudimo bendrovėje „If“ įeina į standartinį kelionių draudimą, tačiau iki šiol dėl su tuo susijusių išmokų klientai nesikreipė nė karto.

„Džiaugiamės, jog mūsų klientai keliauja saugiai ir iki šiol dėl tokių priežasčių niekas nenukentėjo“, – BNS sakė „If“ asmens draudimo produkto vadovė Lina Aidukevičienė.

Pasak „Seesam Insurance“ Lietuvos filialo Rinkodaros ir komunikacijos vadovo Eugenijaus Mažiulio, šiuo metu žala dėl teroro aktų įtraukta prie nedraudžiamųjų įvykių.

„Tai reiškia, kad nuostoliai, padaryti klientų turtui ar jų sveikatai tokio įvykio atveju, nebūtų atlyginti“, – BNS sakė E.Mažiulis. Tačiau jis pabrėžė, kad dar šiemet bendrovė kelionių draudimo paslaugas svarsto papildyti terorizmo rizikos draudimu.

„Matome poreikį, todėl galvojame dar apie šiuos metus, bet tai dar susiję su tarptautiniais derinimais, reikia įvertinti riziką, sutvarkyti dokumentus“, – tvirtino E.Mažiulis. Pasak jo, nėra daug klientų, kurie domėtųsi nauju draudimu: „Daugiausia pokalbiai vyksta tarp partnerių, rinkos dalyvių, yra sujudimas pačioje rinkoje – specialistų grupėje“. 

„Ergo Insurance“ Lietuvoje Asmens draudimo skyriaus vadovas Darius Bivainis tikino, kad susidomėjimas tokiu draudimu yra labai nedidelis, bet įmonė tokios galimybės neatmeta. „Šiuo metu susidomėjimas kelionių draudimu su terorizmo apimtimi yra labai nedidelis, todėl mūsų bendrovė nesiūlo draudimo apsaugos nuo šios rizikos. Aktyviai stebime draudimo rinką bei klientų poreikius, todėl išaugus klientų, norinčių kelionės metu apsidrausti nuo terorizmo, skaičiui pradėtume teikti šią paslaugą“, – teigė D.Bivainis.

„Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas BNS informavo, kad pagal standartines įmones taisykles teroristiniai išpuoliai, kaip ir streikai ar kiti masiniai neramumai, taip pat karo veiksmai, yra vertinami kaip nedraudžiamieji įvykiai.

„BTA Baltic Insurance Company“ filialo Lietuvoje direktorius Tadeušas Podvorskis teigė, kad draudimas nuo terorizmo tapo aktualus pasikeitus geopolitinei situacijai, tačiau nesiėmė prognozuoti, kada BTA galėtų pradėti teikti naują paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Galėtumėt pasiūlyti draudimą nuo 141 balvono priimtų sprendimų pasekmių?

Justas

Justas portretas
Nearti dirvonai ,naujas biznis. Žodžiu tobulėjam.

o nuostolius

o nuostolius portretas
is teroristu isieskosit?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių