Dokumento rodymas perkant alkoholį: minus 40 tūkst. degtinės butelių per dieną

  • Teksto dydis:

Perkant alkoholinius gėrimus parodyti asmens amžių nurodantį dokumentą daugumoje šalies parduotuvių pradėta prašyti nuo rugsėjo 2 d. Lietuvos prekybos įmonių asociacija (LPĮA) paskelbė, kad nuo to laiko alkoholio pardavimai vidutiniškai mažėjo 9 proc. O tai reiškia, kad kas dieną Lietuvoje buvo nupirkta 40 tūkstančių puslitrinių degtinės butelių mažiau.

„Pasirašę geros valios memorandumą su LR Sveikatos apsaugos ministerija turėjome tikslą – realiai prisidėti prie alkoholio vartojimo problemos šalyje. Nesiekėme nei kažką supykdyti, nei kažkam trukdyti ruoštis rinkimams.  Keista, kad veiksminga priemonė sulaukė ne pritarimo o pasipriešinimo iš tų, kurie turėtų tai vertinti.“ - sako LPIA vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Jis sako, jog prekybininkai labai nusivylę bandymu stabdyti rezultatus rodančią iniciatyvą ir tikisi, kad Seimas visgi persigalvos ir nepritars tokiems siūlymams.

„Alkoholio vartojimo problema buvo prieš rinkimus, liks ir po jų. Tereikėjo tik parodyti atsakomybę ir dokumentą porą savaičių, o jau turime ženklius rezultatus. Tikiu, kad jie turėtų džiuginti net ir tuos, kurie asmeniškai buvo įsižeidę dėl to, jog teko rodyti dokumentą, perkant alkoholinius gėrimus”, - sako Laurynas Vilimas ir pabrėžia, kad prekybininkai ir toliau tiki savo tikslu ir priemonėmis jį pasiekti.

Šių metų birželio 30 dieną pasirašytu memorandumu siekiama eliminuoti žmogiškąjį mūsų kasininkų klaidos faktorių, sprendžiant apie pirkėjo amžių, maksimaliai sumažinti galimybes nepilnamečiams įsigyti alkoholio bei skatinti sąmoningesnį visuomenės elgesį, formuoti naujus, atsakingesnius vartojimo įpročius ir kultūrą.

Memorandumą pasirašė LR sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, LPĮA vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas, „Maxima LT“, „Palink“, „Rimi Lietuva“, „Norfos mažmena“, „Prisma LT“, „Aljansas Aibė“, „Lietuvos kooperatyvų sąjunga“ vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi,

Taigi, portretas
iseina kad si kieki "suvartodavo" nepilnameciai......

PAŽIŪRĖSIM

PAŽIŪRĖSIM portretas
Kai trūks biudžete pinigų įdomu nuo ko nuims. Jeigu biudžetas surenkamas planingai, tai privalo jis būti deficitinis. Antraip tas planavimas - tik oro burbulas.

PR žlugo

PR žlugo portretas
Akcija-atrakcija padidino LIDL klientų skaičių ir gerai :) Jau vieną kartą prie Brazausko buvo taip daroma tuomet pavyko Vyriausybę išgąsdinti . Tikuosi šį kartą prekybos monopolininkai išgrauž
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių