D.Lavrinovičius Alytaus raj. ketina statyti komercinį pastatą

Alytaus rajono savivaldybės taryba patvirtino krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus su žmona Edita Lavrinovič valdomo sklypo Punios seniūnijoje detalųjį planą.

Sklypo žemės ūkio paskirtis pakeista į komercinės teritorijos, kurioje galima prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statyba.

Darjušas Lavrinovičius ir Edita Lavrinovič vieno hektaro žemės sklypą Punios seniūnijoje prie vieno iš krašto kelių įsigijo iš privačių asmenų. Kas jame bus konkrečiai statoma, paaiškės pradėjus rengti būsimo statinio ar statinių techninį projektą.

Sklypą įsigijo prieš šešerius metus

D.Lavrinovičius vieno hektaro žemės sklypą Punios seniūnijoje Vaidaugų kaime prieš šešerius metus įsigijo iš privačių asmenų. Sklypas yra maždaug už septynių kilometrų nuo Alytaus, prie krašto kelio Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė. Žinomo krepšininko įsigyto sklypo vieta – ties šio kelio kryžkele su vadinamuoju senuoju keliu į Alytų, kuris dabar į Dzūkijos sostinę veda pro „Dzūkijos” ir „Vyturėlio” sodų bendrijas.

Beveik prieš dvejus metus Alytaus rajono savivaldybės administracijos vadovai leido rengti detalųjį planą D.Lavrinovičiaus ir E.Lavrinovič jungtinės nuosavybės teise valdomam žemės sklypui Punios seniūnijoje. Planavimo tikslas buvo pakeisti sklypo paskirtį iš žemės ūkio į komercinės paskirties, kurioje būtų leista prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statyba.

Šią savaitę vykusiame Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje krepšininko šeimos žemės sklypo detalusis planas patvirtintas.

Kaip sakė D.E.Lavrinovičių žemės sklypo planavimo dokumentus tvarkantys asmenys, komercinės paskirties sklype krepšininkas planuoja statyti viešojo maitinimo įstaigą su apnakvindinimo vietomis, gal ir dujų kolonėle automobiliams. Krašto keliu Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė vasaros metu važiuoja daug turistų, vykstančių prie Dzūkijos ežerų, į kaimo turizmo sodybas, Druskininkus ar Gardiną (Baltarusija), o minėtos paskirties objektų nėra.

Krepšininko tikslai valdomame sklype paaiškės, kai bus pradėtas rengti pastato ar kelių statinių techninis projektas.

„Alytaus naujienų” duomenimis, D.Lavrinovičius Alytaus rajone dar turi namą ir žemės sklypą Kančėnuose, esančiuose netoli Daugų, kelis butus Vilniuje, žemės sklypų sostinėje, Druskininkuose ir Palangoje, patalpų Druskininkuose ir Palangoje.

Karjerą pradėjo Alytuje

Lenkų kilmės Lietuvos krepšininkas D.Lavrinovičius karjerą 1996-aisiais pradėjo Alytaus „Alitos” krepšinio klube. Čia žaidė ir brolis dvynys Kšištofas Lavrinovičius. 2003-iaisiais Darjušas buvo pakviestas į Kauno „Žalgirį”. Jam teko rungtyniauti Maskvos „Dinamo” klube, buvo sudaręs sutartis su Madrido „Real”, Stambulo „Fenerbahce” klubais. O nuo 2011-ųjų vasaros iki šiol žaidžia Maskvos „CSKA”.

Jis yra vedęs alytiškę Editą Aleškevičiūtę.


Šiame straipsnyje: Darjušas Lavrinovičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių