Diskutuojama dėl Nacionalinės energetikos strategijos

Pradedamos viešos diskusijos dėl Nacionalinės energetikos strategijos. Energetikos ministerija pirmą kartą organizuoja konsultacijas su suinteresuotomis grupėmis, o jų pastabas įtrauks į galutinį projektą.

Strategija numatys Lietuvos energijos galimybes ir tikslus iki 2050 metų. Dokumente turėtų būti aptariami atsinaujinančių išteklių, elektros tinklų prijungimo prie Vakarų Europos ir kiti strateginiai klausimai. Šiuo metu Lietuva siekia atsijungti nuo Rusijos elektros sistemos.

Pasak ministerijos atstovų, viešose konsultacijose su mokslininkais, verslo grupėmis ir politikais daugiausia planuojama aptarti, kiek elektros šaliai ateityje prireiks. Bus svarstoma, kiek jos Lietuva gamins pati, o kiek pirks iš kitų valstybių.

Energetikos ministras sako, kad sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės nėra priimtas. Pasak Roko Masiulio, jei atsirastų didelis poreikis vidaus rinkoje, tai ir galėtų nulemti, ar statyti jėgainę.

Šiuo metu Lietuvos energetikos institutas yra parengęs du galimus ateities scenarijus, kurie bus pristatyti ir kaimyninėms valstybėms. Tikimasi galutinį projektą Seimui pateikti svarstyti rudenį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal masiulis

gal masiulis portretas
pasakytu kwh kaina po to atsijungimo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių