VMI dėkoja sąžiningiems mokesčių mokėtojams

  • Teksto dydis:

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojai, dalyvaudami pilietinės iniciatyvos „Baltoji banga“ organizuojamuose tradiciniuose renginiuose „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“, pirmą kartą „gyvai“ dėkoja visiems šalies sąžiningiems mokesčių mokėtojams už laiku vykdomas mokestines prievoles.

Įvairūs tyrimai rodo, kad šešėlinės ekonomikos dalis šalyje kelerius metus iš eilės mažėja, o VMI duomenys indikuoja, kad sąžiningų mokesčių mokėtojų skaičius nuolat auga. Praėjusiais metais į nacionalinį biudžetą įmonės ir gyventojai sumokėjo beveik 371 mln. Eur (5,5 proc.) mokesčių daugiau nei 2015 metais, o I-ąjį šių metų ketvirtį į nacionalinį biudžetą gauta 14 proc. (233,7 mln. Eur) daugiau pajamų nei pernai. Reikėtų pažymėti, kad 2016 metais net 97,5 proc. mokesčių mokėtojų laiku teikė PVM deklaracijas, o 98 proc. gyventojų pajamų mokesčio ir 94 proc. PVM buvo sumokėta laiku.

„VMI vadovai ir darbuotojai mokesčių mokėtojams turi progų padėkoti ir tą daro nuolat, tačiau akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ metu garsiai sakome ačiū visiems sąžiningiems mokesčių mokėtojams: įmonių savininkams, direktoriams, darbuotojams, versliems gyventojams ir, be abejo, buhalteriams, kurių pagalbą ir bendradarbiavimą visada ypatingai vertiname“, - sako laikinas VMI vadovas (viršininko pavaduotojas) Artūras Klerauskas, akcentuodamas, kad tik glaudus mokesčių mokėtojų ir administratoriaus bendradarbiavimas padeda užtikrinti augančias biudžeto pajamas. 

VMI pastebi, kad nuosekliai auga ir mokesčių mokėtojų sąmoningumas bei nepakantumas šešėlinei ekonomikai: VMI pasitikėjimo telefonu 1882 ir programėle „Pranešk“ šiemet I-ąjį ketvirtį gauta 24 proc. daugiau pranešimų nei pernai. Iš viso VMI pasitikėjimo linija nuo 2006 metų jau gauta daugiau nei 35 tūkst. pranešimų, kuriuose pateikta informacija padėjo į biudžetą grąžinti per 37 mln. Eur nesumokėtų mokesčių.

„Mokesčių administratorius vertina „Baltosios bangos“ iniciatyvos partnerio nuo pirmųjų dienų statusą. Ir nors išreikšti padėką mokėtojams VMI nereikia ieškoti pretekstų, ir VMI tą daro nuolat, tačiau ši jau šeštą kartą vykstanti akcija paskatino mus tai padaryti didesniu mastu. VMI ir jos darbuotojai sako ačiū visiems sąžiningiesiems mokesčių mokėtojams ir partneriams, kuriems svarbu, kad ekonomika šalyje būtų skaidri, o verslo santykiai ir konkurencija – sąžiningi“, - sako laikinasis VMI vadovas.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smagu,

Smagu, portretas
skaityti, bet gyvenimas yra gyvenimas, gyvena kai kurie ponai iš mano aplinkos iš minimalių algų, o važinėja visa šeima prabangiausiomis mašinomis, didžiausią namą šildosi dujomis, gyvena šiltai, samdosi namų tvarkytojas, vaikų aukles, o iš sąžiningai dirbančių tiesiog kvatojasi, kad nemokam gyventi. Pinigėlių turi ir iš nemalonių tam tikrų situacijų išsipirkti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių