Didžiausią potencialą pritraukti kapitalo Lietuva turi iš Šiaurės šalių

  • Teksto dydis:

Lietuvoje užsienio kapitalo atsargos tebėra seklios, tačiau padėtį pakeisti gali per dešimtmetį daugiau nei pusantro karto Baltijos šalyse išaugusios tiesioginės užsienio investicijos iš turtingesnių Skandinavijos šalių - Švedija, Norvegija, Danija ir Suomija patenka į pirmą didžiausių investuotojų dešimtuką.

Investuotojams įsikurti Lietuvoje padedančios advokatų kontoros "Sorainen" partneris Algirdas Pekšys sako, kad šiuo metu daugiausia projektų ateina iš JAV, Didžiosios Britanijos ir Šiaurės regiono šalių (Suomijos ir Skandinavijos), o bendrame katile Šiaurės šalių investicijos, palyginti su anglosaksiškomis, kol kas dominuoja ir sudaro 40 proc. visų į šalį pritrauktų tiesioginių užsienio investicijų, kurios šių metų viduryje siekė 42,3 mlrd. litų, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Iki šiol Lietuvai pavyko aktyviau pritraukti investicijas paslaugų teikimo, o ne gamybos, srityje. Matyt, pagrindinė priežastis, kodėl gamybiniai projektai yra gana reti, yra ta, kad gamybą iš esmės yra sunkiau perkelti iš vienos šalies į kitą, be to, jai dažnai reikalinga sudėtingesnė ar specifinė infrastruktūra", - sako A. Pekšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių