Per didžiąsias metų šventes – svečių antplūdis kurortuose

Dalis lietuvių didžiąsias šventes linkę praleisti ne namie, o Lietuvos kurortuose. Druskininkų ir Birštono verslininkai trina rankomis: viešbučiai, SPA centrai, kavinės kalėdiniam laikotarpiui bei Naujiesiems užsakyti beveik šimtu procentų. Pajūrio verslininkai per šventes, ypač per Naujuosius, taip pat laukia gausesnio lankytojų būrio.

Druskininkų verslininkai šventines sveikatinimo ir naujametes programas atvykstantiems svečiams parengia prieš pusmetį. Per šventes apgyvendinimo kaina svyruoja nuo 50 iki kelių šimtų eurų už parą.

Pastebima, kad į Druskininkus per šventes atvyksta daugiau lietuvių – jie sudaro pusę svečių, kiti turistai yra iš Rusijos, Baltarusijos ir Latvijos.

„Labai didelis pasirinkimas sveikatinimo procedūrų, gydymo procedūrų. Šiaip netgi pasivaikščioti ramiai galima, daug įvairių koncertų: nuo rimtos muzikos iki popso, labai daug renginių pasiūlos“, – sako Druskininkų vicemeras Linas Urmanavičius.

„Tarpušventis yra užimtas, galima sakyti, kad turime tik kelis laisvus kambarius. Ir iki Naujųjų Metų ir po Naujųjų Metų turime užsakymų labai daug“, – tikina Druskininkų viešbučio „Simpatija“ direktorė Margarita Šimkienė.

Druskininkų ir Birštono verslininkai trina rankomis: viešbučiai, SPA centrai, kavinės kalėdiniam laikotarpiui bei Naujiesiems užsakyti beveik šimtu procentų.

Už naujametės nakties pramogas su įvairių atlikėjų koncertais svečiai linkę pakloti iki 200 ir daugiau eurų. Laisvų vietų kavinėse ir retoranusoe jau nėra, todėl neturintys kur sutikti Naujųjų kviečiami į miesto Pramogų aikštę.

„Pusvalandį prieš dvylika ir pusvalandį po dvylikos mes kartu su atėjusiais žmonėmis šokame, dainuojame“, – pasakoja Druskininkų kultūros centro direktorė Rima Viniarskaitė. – Mes šventinį specialiai fejerverką darome penkiolika minučių po dvylikos, kad spėtų sugužėti iš senamiesčio restoranų ir viešbučių svečiai.“

Svečių stygiumi nesiskundžia ir Birštonas – lietuviai sudaro 85 proc. visų atvykstančiųjų. „Dvi savaites turime šimtaprocentį užimtumą, kai viešbutis yra pilnas. Kai atvažiuoja šiek tiek kitokie svečiai, linkę daugiau išlaidauti. Tada turime prisiminti šiek tiek primirštas, prabangias procedūras, – džiaugiasi Birštono „Royal Spa Residence“ direktorius Rimantas Šimkevičius. – Turime vaikų meniu ir konditerijos akademiją, kur jie mokosi įvairių dalykų.“

„Pirmiausia, turbūt ieško ramybės ir poilsio. Su visa šeima, su mažais vaikučiais, pabaigę darbus, kai kas turi Kalėdų atostogas ir pasirenka vietą, kurioje gerai ir gražiai jaustųsi“, – sako Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Norint sutikti Naujuosius didžiausiame pajūrio kurorte, ką pasiūlyti turi jau ne visos Palangos apgyvendinimo vietos. Kai kurie viešbučiai užimti 100 procentų. Tačiau verslininkai teigia, kad vietos suskubusiems visada atsiras – Naujametę naktį visų laukia fejerverkai nuo jūros tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
Viezbuciu uzimtumas siekia 54% palangoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių