Didėjant minimaliai mėnesio algai brangs ir paslaugos

Nuo rugpjūčio didėsianti minimali alga nuo 800 iki 850 litų pakeis paslaugų kainas - kai kurios namų administravimo arba valymo bendrovės jau paskelbė, jog, išaugus atlyginimams, teks didinti ir sąskaitas.

Minimalią algą darbuotojams mokantys darbdaviai teigia priversti taip pasielgti. Lietuvoje minimalų atlyginimą gauna 20,8 proc. dirbančių asmenų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Tai smarkiai paveiks sąnaudas ir savikainą. Todėl esame priversti didinti teikiamų paslaugų įkainius“, - tokį pranešimą gavo gyventojai, kurių namus prižiūri administruojanti bendrovė „Corpus A“.

Skelbiama, kad brangsta teritorijos priežiūros, valymo paslaugos.

Tačiau Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius abejoja tokių darbdavių nuoširdumu.

„Žmonės dėl to ir emigruoja, kad jiems darbdaviai siūlo 600 litų į rankas“, - teigė J.Guzavičius.Pramonininkų atstovo nuomone, minimali alga Lietuvoje turėtų siekti bent tūkstantį litų.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

parazitai

parazitai portretas
o valdziai tokia bendroviu savivale-pof**

nu

nu  portretas
O darbdaviai dar stebisi , kodėl žmonės pas juos nedirba ir visi išvažiuoja į užsienį.

666

666 portretas
geriau pasižiūrėkit už kiek pirko ir už kiek parduodą ir kiek pirko kai ko už kaikokias kainas : BIUDŽETINĖS ĮSTAIGOS ŠIUOLAIKINIO MENO CENTRO S K E L B I M A S Šiuolaikinio meno centras skelbia viešą naudotų materialinių vertybių aukcioną
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių