D.Grybauskaitė toliau savo santaupas skolina valstybei, premjeras – ne

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir toliau skolina savo valstybei. Prieš mėnesį, kaip ir kasmet, ji investavo į Vyriausybės vertybinius popierius nenurodomą sumą asmeninių lėšų, rašo „Lietuvos žinios“.

Per pastaruosius trejus metus į pagrindinę valstybės skolinimosi priemonę prezidentė investavo mažiausiai 1,37 mln. litų.

Kiek šiemet valstybės vadovė tam tikslui skyrė santaupų, nežinoma, nes pagal naująją tvarką, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tinklalapyje viešinamose privačių interesų deklaracijose sandorio sumos nurodyti nebereikia.

„Prezidentė nuolat investuoja į Vyriausybės vertybinius popierius, nes pasitiki savo valstybe. Pasikeitus privačių interesų deklaravimo taisyklėms ir formai, sandorių suma deklaracijoje neviešinama“, – teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

2010 metų birželį D.Grybauskaitė į vertybinius popierius investavo per 100 tūkst. litų, tų pačių metų liepą –dar net 503 441 litą. Kitų metų kovą prezidentė valstybei paskolino dar bent 100 tūkst. litų, o praėjusių metų pradžioje ji investavo du kartus: 515 tūkst. ir daugiau kaip 150 tūkst. litų. Visos prezidentės investicijos galėjo siekti nuo 1,37 mln. iki 1,52 mln. litų.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį šalies vadovės atlyginimas prieš mokesčius sudarė vidutiniškai 24,75 tūkst. litų per mėnesį.

Tuo metu Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus ši galimybė nedomina. Jis teigia tokioms investicijoms paprasčiausiai neturintis pinigų.

„Norint investuoti į Vyriausybės vertybinius popierius reikia nemažos sumos. Tiek pinigų aš neturiu. Turiu įsipareigojimų bankui, nes esu paėmęs būsto paskolą“, – sakė premjeras.

2011 metų pabaigoje ministras pirmininkas deklaravo iš vieno komercinio banko paėmęs 148,45 tūkst. litų dydžio paskolą. A. Butkevičiaus darbo užmokestis prieš mokesčius siekia 11,13 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
premjeras nezino,kiek jis moka uz sildyma, tai vargu ar jis ziuri,kaip jo pinigai dirba.

manau

manau portretas
is as paskolinciau jei tai butu imanoma, nes palukanas moka didesnes nei bankai.

vidma

vidma  portretas
as irgi investociau jai man leis atsijimt pinigus pries tai kaip uzdsaris banka arba prakomentuos neigiamai apie ji . Juk mes visi zinom kaip is snoro buvo istraukti ponu saibos dar pries tai kaip jis griuvo .. taip kad nereikia cia tos agitacijos ,ne visi zuri tiktais sokius ir horus per lietuvos zombovizija .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių