D.Grybauskaitė: sąskaitos už šildymą persikels į rinkimų biuletenius

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad šilumos kainos priklausys nuo gebėjimo pažaboti monopolininkų apetitą.

„Kokias kainas - konkurencines ar oligarchines - mokės mūsų žmonės už šildymą, priklauso nuo gebėjimo pažaboti monopolininkų apetitą. Yra toks terminas - „šiluminis skurdas". Jei išlaidos šildymui viršija 10 procentų žmogaus gaunamų pajamų, laikoma, kad šio skurdo riba - peržengta. Mūsų žmonės šildymui žiemos mėnesiais išleidžia nepalyginamai daugiau“, - sakė D.Grybauskaitė, ketvirtadienį Seime skaitydama tradicinį metinį pranešimą.

Jos teigimu, pokyčiai šilumos ūkyje yra neišvengiami.

„Sąskaitos už šildymą rudenį persikels į rinkimų biuletenius. Šilumos ūkio pertvarka - nekintanti užduotis šiam ir naujajam Seimui, išliksianti pagrindiniu reikalavimu, formuojant naują Vyriausybę“, - teigė šalies vadovė.

Anot D.Grybauskaitės, radus politinės valios pradėti pertvarką šilumos ūkyje, „monopolininkų čiuptuvai aplipo atliekų tvarkymą ir biokuro gamybą“ .

„Todėl ir toliau vykdau visiems duotą pažadą - asmeniškai domėtis korupcinių įstatymų kilme. Stabdydama atskirų grupelių užsakytus, korupcija dvelkiančius įstatymų projektus, šiemet keletą kartų buvau priversta naudotis veto teise“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

111

111 portretas
silumos kaina pas mane paema 70 procentu mano pajemu,neprasau kompensaciju, nes tai zema, padeda vaikai, man taip siutas ima ant tu nusipenejusiu seimunu kurie net neisivaizduoja kaip zmones gyvena.

stebėtojas

stebėtojas portretas
Prezidentė pasakė,kad asmenys,mokantys už šildymą moka daugiau kaip 10 procentų savo pajamų-yra žemiau skurdo ribos.Tai nejaugi ji nežino,kad kaip kurie atiduoda visą šimtą procentų savo pajamų?

JO

JO portretas
Nei vienas seimunas neturi galios tu saskaitu sumazinti, tik dedasi, kad jie stengiasi. Vaiksto Kiaules sprandais ir Begemoto uzpakaliais. Tai uautos dalis, kuriai tautos rupesciai yra neaktualus. Jiems rupi tik ju milijonai. Galetu viesai padiskutuoti kaip jie pralobo, bet teisybes juk neisgirsi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių