D.Grybauskaitė: ES ekonomiką stabdo aukštos energetinės kainos

Aukštos energetinės kainos stabdo Europos Sąjungos (ES) ekonomikos augimą, todėl būtina ieškoti alternatyvų „brangioms rusiškoms dujoms“, sekmadienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tai šalies vadovė teigė po Kroatijoje įvykusio susitikimo su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy (Hermanu Van Rompėjumi). Jame buvo aptarta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai darbotvarkė.

„Didžiausias ES ekonomikos ir konkurencingumo stabdis, pasak prezidentės, yra aukštos energetinės kainos. Todėl ES vidaus energijos rinkos sukūrimas, alternatyvos brangioms rusiškos dujoms, III ES energetikos paketo įgyvendinimas, energetinių salų panaikinimas - bendras visos Europos rūpestis, kuris užtikrins konkurencingas kainas“, - teigiama prezidentės spaudos tarnybis pranešime spaudai.

Prezidentūra pažymi, kad lapkričio 4-5 dienomis Vilniuje vyks ES vidaus energijos rinkos užbaigimo konferencija, kurioje bus apsispręsta dėl Europai svarbiausių energetinių projektų.

Lietuva šiuo metu visas dujas gauna iš Rusijos koncerno „Gazprom“, ir teigia, kad moka daugiau nei kitos Europos šalys dėl politinių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Untanas

Untanas portretas
Dar akcizas per mažas?

visi kalti tik ne as

visi kalti tik ne as portretas
Ogal darbdaviu ir polituku per zema kompetencija.

NA NA

NA  NA portretas
tai ko skrajoji po briuselį ,laikas dirbti lietuvos naudai , o ne briuselio biurokratams ,kaip nustekenti lietuvą ,,,,sėkmės keisti spalvą .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių