Devyni iš dešimties lietuvių per Kalėdas dovanoja šokoladą

Devyni iš dešimties lietuvių per šv. Kalėdas kartu su kitomis dovanomis ar atskirai dovanoja šokoladą. 48 proc. arba beveik pusė apklaustų šalies gyventojų teigia, kad tai daro kasmet. Tai parodė visuomenės nuomonės apklausa, kurią atliko bendrovė „Norstat LT“.

Iš dešimties didžiųjų Lietuvos miestų aktyviausi šokolado dovanotojai yra Utenos ir Tauragės gyventojai. Būtent tarp jų yra didžiausia dalis teigiančiųjų, kad šokoladą per šv. Kalėdas dovanoja kasmet. Taip pat į ištikimiausių šokoladui miestų penketuką patenka Kauno, Marijampolės ir Šiaulių gyventojai.

Dažniausiai lietuviai per Kalėdas šokoladu palepina artimuosius – taip teigė kas antras apklaustasis. Toliau šiame sąraše rikiuojasi mylimieji, draugai, taip pat, artėjant Kalėdoms, šokoladu išreiškiama padėka (gydytojams, mokytojams). Rečiausiai lietuviai laukiamiausios metų šventės proga šokoladą teikia kolegoms.

Beveik pusė arba 46 proc. apklaustųjų atskleidė, kad per Kalėdas dovanoja kokybiškesnį šokoladą negu paprastai perka sau. Teigiama, kad norint išsirinkti kokybišką šokoladą, visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad šokolado masė turi būti pagaminta iš 100 proc. kakavos sviesto.

Visuomenės nuomonės apklausa buvo atlikta šių metų lapkričio mėnesį, joje dalyvavo 501 Lietuvos gyventojų, kurių amžius siekia nuo 18 iki 54 metų.


Šiame straipsnyje: KalėdosŠokoladasdovanos

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
labai gera reklama,išpirks visą šokoladą,kad tik nepersivalgytų...:::)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių