Dėl šalčių išaugo elektros kainos

  • Teksto dydis:

Pirmąją Naujųjų metų savaitę elektros kaina "Nord Pool" biržos Lietuvos prekybos zonoje siekė 34 eurus už megavatvalandę (EUR/MWh) - beveik ketvirtadaliu daugiau nei prieš tai buvusią savaitę ir 37 proc. mažiau nei 2016 metų pirmąją savaitę.

Elektros perdavimo operatorė "Litgrid" pranešė, kad palyginti su paskutine praėjusių metų savaite, kainos augo visose Baltijos jūros regiono valstybėse. Pasibaigus šventėms ir smarkiai atšalus orams elektros paklausa regione išaugo iki ketvirtadalio.

Praėjusią savaitę Lietuvoje importuota 85 proc. suvartotos elektros, 31 proc. - iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, 12 proc. - iš Švedijos, o 48 proc. - iš trečiųjų šalių. Lietuvoje vėjo elektrinės praėjusią savaitę gamino vidutiniškai 150 MW galia - dvigubai mažiau nei ankstesnę savaitę.

Tarptautinių Latvijos-Lietuvos jungčių pralaidumas vidutiniškai buvo išnaudojamas 81 proc., Baltarusijos-Lietuvos - 52 proc. Elektros srautui Lenkijos kryptimi Lietuvos ir Lenkijos jungties pralaidumas buvo vidutiniškai išnaudojamas 52 proc., o Lietuvos kryptimi - 31 proc. "NordBalt" pralaidumo išnaudojimas Lietuvos kryptimi siekė 28 proc., Švedijos - 23 procentais.


Šiame straipsnyje: šalčiaielektrakainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
48 proc is treciuju saliu. Is kokiu?

Nors juokis, nors verk

Nors juokis, nors verk portretas
O juk kažkada Lietuva eksportavo elektrą...

ka

ka portretas
dar sugalvos neribotam plesikavimui?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių