Dėl rusų eibių - elektra Lietuvai už trigubą kainą

Įstojusi į „Nord Pool Spot“ elektros prekybos biržą Lietuva kol kas skaičiuoja aukščiausias kainas, rašo „Verslo žinios“.

„Rusijos elektros energijos perdavimo sistemos operatorius, nesuderinęs savo veiksmų su Latvijos sistemos operatoriumi, rugpjūčio 20 dienos naktį (savaitei) išjungė vieną perdavimo liniją, nors techninės priežiūros grafikuose, kurie turi būti suderinti su visais BRELL (Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) susitarimo operatoriais, šie darbai nurodyti nebuvo“, - teigiama Estijos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Elering“ šią savaitę išplatintame pranešime.

Nors Lietuvos elektros perdavimo sistemos veiklą užtikrinanti „Litgrid“ oficialiai šių incidentų nekomentavo, kai kurie elektros rinkos dalyviai spėja, kad dėl svarbios visoms trims Baltijos šalims linijos Rusijoje remonto elektros kaina „NPSpot“ Lietuvos zonoje rugpjūčio 20 dieną šoktelėjo iki 123 eurų už megavatvalandę.

Estijos-Latvijos elektros perdavimo jungtys dėl savo riboto pralaidumo, specialistų požiūriu, yra viena silpniausių Baltijos šalių perdavimo sistemos grandžių.

Neoficialiai tą pripažįsta visi rinkos dalyviai. Pavyzdžiui, bendrovės „Eesti energia“ atstovai yra ne kartą užsiminę, kad ši problema jiems trukdo užtikrinti patikimą EE jėgainėse Estijoje pagamintos elektros tiekimą klientams Latvijoje ir Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žalias

Žalias portretas
Tik visiškam ivanui gali būt neaišku, kam komunistiniams mafijozams reikalinga prixvatizuoti (taipat kaip Kauno ŠECas antrą kartą) strateginius objektus. Tam kad viską atjungus-uždarius Lietuvai maža nepasirodytų.

CHAMAS

CHAMAS portretas
TIK MŪSŲ VALDŽIA SU nr 6 ANT NUGAROS ("ŠESTIORKĖ " RUSŲ ATŽV.) GALI ENGTI SAVO LIAUDĮ. Kodėl , kai tik padidėja dujų kaina, nutrūksta naftos tiekimas, pabrangsta (kaip šiuo metu) elektra, su transportu kas nors stringa dėl kaimynės ir pan. įvyksta nesusipratimai (tarp ruskių ir mūsų , tik paprastai - mums nenaudingai), MŪSIŠKIAI NEGALI OPERATYVIAI "TIKRINTI DĖL NESAUGUMO", "REMONTUOTI", "LAIKINAI UŽDARYTI" ...ir pan . ruožą vedantį per mūsų šalį į jų teritoriją ?????? Tiems "šeškėms" pilnos kelnės ir jie geriau "nuskalpuos" savus , nei "įkąs" niekadėjui...

asilas

asilas portretas
įdomu,ką galvoja mano bičiuliai,pasisakantys prieš atominės elektrinės statybą ir tam surengę referendumą?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių