Dėl prekių su sovietine simbolika – kreipimasis į „Amazon“

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kartu su kolegomis parlamentarais iš kitų Baltijos šalių – Europos Parlamento nariais Sandra Kalniete (Latvija) ir Tune Kelamu (Tunne Kelam) (Estija) ir Estijos parlamento nariais Tarmu Krusimae (Tarmo Kruusimäe) ir Raivu Aegu (Raivo Aeg) – kreipėsi į internetinės prekybos tinklo „Amazon“ vadovus, atkreipdami dėmesį į šios įmonės internetinėje parduotuvėje parduodamus marškinėlius ir kitus gaminius su sovietine simbolika ir ragindami nutraukti prekybą jais.

Kreipimesi išreiškiamas gilus susirūpinimas dėl to, kad „Amazon“ internetinis prekybos tinklas suteikia platformą tokių prekių gamintojams, kurie negerbia sovietinio totalitarinio režimo aukų atminimo. Politikų įsitikinimu, prekyba tokiais gaminiais žeidžia Baltijos valstybių gyventojų, patyrusių totalitarizmo represijas, jausmus. Jie primena, kad Baltijos šalyse, ištrūkusiose iš pusę amžiaus trukusios sovietinės okupacijos, ir kitose valstybėse sovietinė simbolika yra draudžiama, kaip draudžiama ir kito totalitarinio režimo – nacistinė simbolika.

„Kreipėmės į „Amazon Inc.“ dėl šios produkcijos, kuria iš esmės siekiama pasipelnyti, nepaisant milijonų sovietinio režimo represijų aukų ir visų, kas išgyveno kankinimus, kalinimus, tremtis, jų artimųjų ir palikuonių patirčių. Totalitariniai režimai – blogis, kuriam pateisinimo nėra. Todėl toks lengvabūdiškas sovietinės simbolikos naudojimas komerciniams tikslams yra ne tik moraliai ir etiškai nepateisinamas, bet taip prisidedama ir prie totalitarinio režimo nusikaltimų neigimo, sovietinės imperijos idealizavimo“, – pabrėžia Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Baltijos šalių politikai pažymi, kad tokios simbolikos naudojimas žeidžia ir gausią Baltijos šalių išeivijos diasporą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Taip pat jie primena, kad lapkričio 6 d. Jungtinėse Amerikos Valstijose minint valstybinę komunizmo aukų atminimo dieną, Baltieji rūmai išplatino prezidentinį pranešimą, aukščiausiu valstybiniu lygiu pagerbiant 100 milijonų gyvybių nusinešusių komunistinių režimų aukas.

Kreipimosi autoriai prekybos tinklo atstovus ragina pademonstruoti atsakingą elgesį ir pagarbą sovietinio režimo aukoms ir nedelsiant nutraukti prekybą produkcija su sovietine simbolika.

Primename, kad prieš kurį laiką Baltijos šalių parlamentarai ir politikai kreipėsi į „Walmart Inc.“ – kitą prekybos tinklą, kurio internetinėje parduotuvėje taip pat buvo platinami marškinėliai su sovietine simbolika. Neilgai trukus „Walmart“ atstovai pranešė, kad nutraukia prekybą šia produkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senelis

senelis portretas
matyti kad parlamentares kito darbo nesuranda , kada nos vienas parlamentaras nustos drausti .

...

... portretas
AIŠKI psichozė, visą tą sąrašą - į vieną palatą, te visi savo srutose maudos.

klausimui

klausimui portretas
bet turi laisve nusipirkti bilietus i sali kur viskas leidziama ir ten gyventi sau ramiai be nervu del visokiu laisviu suvarzymo puiki salis ta rusya
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių