Dėl pensijų kaupimo jau apsisprendė per 80 tūkst. žmonių

Per pirmąjį mėnesį, kuomet žmonės jau gali pareikšti savo apsisprendimą, kaip kaups pensijai ateityje, tai padarė daugiau kaip 80 tūkst. gyventojų, rašoma Socialinės apsaugos ir Darbo ministerijos pranešime spaudai.

Šių metų pradžioje įsigaliojus Pensijų kaupimo įstatymo pataisoms, gyventojai, kurie dalyvauja pensijų kaupimo sistemoje (pasirašė sutartis iki 2013-ųjų) nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 1 d. turi apsispręsti, ar jiems grįžti į „Sodrą“, ar toliau kaupti privačiuose pensijų fonduose ankstesnėmis sąlygomis, ar tęsti kaupimą papildomai primokant savo lėšomis ir gaunant papildomą įmoką iš valstybės biudžeto.

Per pirmąjį mėnesį, nuo balandžio 1 d., virš 80 tūkst. dalyvių nutarė ir toliau kaupti pensiją privačiuose fonduose, t.y. kai prie „Sodros“ pervedamos dalies į pensinius fondus mokės pats žmogus ir dar gaus skatinamąją įmoką iš valstybės (2+1+1). Dar truputį daugiau nei 2 tūkst. dalyvių nusprendė grįžti į „Sodrą“ ir pateikė pranešimą dėl pensijų įmokų sustabdymo.

„Kol kas pirmojo mėnesio duomenys rodo, kad žmonės nėra labai aktyvūs, todėl labai skatiname visus domėtis, konsultuotis ir priimti sprendimą dėl pensijos kaupimo ateityje per likusius 4 mėnesius. Kadangi nėra vieno universalaus ar teisingo sprendimo visiems, todėl žmonės turi labai atsakingai įsivertinti kiekvieną galimą alternatyvą ir priimti jo situaciją geriausiai atitinkantį sprendimą. Apsispręsti gali padėti aktyvios konsultacijos bei speciali skaičiuoklė, kuri nors ir neparodys tikslios pensijos dydžio ateityje, tačiau leis įsivertinti tendencijas, kokios pensijos galima tikėtis pasirinkus vieną iš trijų variantų“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Žmonių, kurie kaupti pensijų fonduose nusprendė tik nuo šių metų, yra apie 18 tūkst. Jiems automatiškai taikoma naujoji tvarka (2+1+1).

Iš viso aktyvių pensijų kaupimo dalyvių yra beveik 1 mln. 83 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ciniskumas

Ciniskumas portretas
Kaip gali apsispresti eilinis gyventojas, jei net pati valstybe ir sodra, turinti zymiai daugiau kompetencijos siuo klausimu negali nuspresti. Juk koks cia klausimas? Kur naudingiau ir viskas! Elementarus matematinis palyginimas. Bet ne, visa atsakomybe vel verciama zmogui, kuris sunkiai suprasdavo sena sodros sistema, visiskai nesupranta vis eile reformu ir net teoriskai negali nutuokti, kas bus ateityje ekonomikai ir ka eilini karta sugalvos valdziazmogiai. Absurdas ir eilinis vyriausibes ciniskas elgesis pileciu atzvilgiu.

ar teisingai

ar teisingai portretas
supratau, kad ,, dar gaus skatinamąją įmoką iš valstybės (2+1+1)" visą tai apmokės mokesčių mokėtojai?

RM pirmam

RM pirmam portretas
Kaip gali eilinis gyventojas, nieko neišmanantis, dalyvauti rinkimuose? Dėl referendumų, kažkodėl visi tampa išmanantys.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių