Dėl „Lidl“ siūloma keisti prekybos tinklų Panevėžyje išdėstymo planą

Panevėžio savivaldybėje parengtas sprendimo projektas, kuriuo siūloma už vokiečių prekybos tinklo „Lidl“ pinigus leisti keisti prieš beveik septynerius metus patvirtintą miesto didžiųjų prekybos tinklų išdėstymo planą.

Tai vėl sukėlė ant kojų politikus ir vietos prekybininkus, besipriešinančius galingų užsieniečių įžengimui į miesto centrą, bei vietos gyventojus, laukiančius pigesnių prekių, antradienį rašo „Panevėžio rytas“.

„Jei būtų pakeistas planas, jie jau statytų 5 ar 10 tūkst. kv. m ploto pastatą. Kas būtų, jei ankstesnių centrų tame rajone plotą ribojome, o dabar leistume statyti didesnį?“ - teigė vicemeras Petras Narkevičius.

Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė sakė, kad „Lidl“ atstovai su tokiu siūlymu kreipėsi į miesto tarybą, todėl administracija privalėjo rengti sprendimo projektą, o politikai ir spręs. Anot jos, gana kurioziška, kai vienoje Klaipėdos gatvės pusėje didžiulį prekybos centrą galima statyti, o kitoje ne.

Prieš gerą mėnesį darbo grupė, sudaryta iš politikų ir verslininkų, vieningai pasisakė, kad specialusis planas nebūtų keičiamas ir užsieniečiams nebūtų leista Smėlynės ir Varpo gatvių kampe statyti dvigubai didesnio - 1 tūkst. kv. metrų viršijančio prekybos centro „Lidl“ nei buvo iki šiol numatyta.Tačiau kitam prašymui statyti dar didesnį centrą tarp senosios „Magmos“ ir „Babilono“ buvo pritarta.


Šiame straipsnyje: Lidlprekybos centrasparduotuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaput

kaput portretas
maKSimu monopoliams....

lina

lina portretas
NA TAI AISKU SUJUDO ,NES KAI KAM NEAPSIMOKA,REIKIA GI SAU KRAUTI KRAITI!

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Pavydziu panevezieciams del LDL prekybos centro. Tai labai geros ir d aug pigesnes vokiskos prekes. As siuo metu uzsienyje, kaip tik ir apspirkineju LDL ir Tesco parduotuvese. Airijoje taip pat yra sis tinklas, ten mano vaikai irgi tik LDL apsiprekina. Labai gera parduotuve.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių