Degalų kainos artėja prie naujų aukštumų

Balandį šokiravę, o liepos mėnesį leidę sutaupyti degalinių švieslenčių skaičiai rudeniop nemažės - Lietuvoje litras populiariausio 95 markės benzino jau kainuoja daugiau nei 5 litus, nors reikšmingų priežasčių naftai brangti nėra.

Degalų prekeiviai ir vairuotojai dabar jau tik su ilgesiu mena liepos pradžią, kai litras benzino kainavo puse lito mažiau nei dabar, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

„Nenoriu tikėti, kad degalų kainos lips virš balandžio mėnesio aukštumų, nes padėtis naftos rinkoje nėra tokia sunki - pasiūla ir paklausa gana subalansuota“, - aiškino banko „Finasta“ Rinkos kapitalo fondų analitikas Tadas Povilauskas.

Pasak analitiko, kainą pučia lūkesčiai dėl Europos centrinio banko veiksmų palaikant ekonomikos augimą, taip pat laukiama JAV federalinio rezervų banko sprendimų. Be to, Šiaurės jūroje sparčiai mažėja naftos išgavimas.

Per artimiausius du mėnesius čia bus laikinai sustabdytas vienas didžiausių naftos telkinių.Dar viena nemaloni tendencija - „Urals“ nafta brangsta sparčiau nei „Brent“, o kainos beveik susilygino. Įmonė „Orlen Lietuva“ perdirba būtent „Urals“ naftą.

Analitikai dar pavasarį prognozavo šios naftos pigimą. Mat įvedus embargą Irano naftai pirkėjai Europoje atsisuko į „Urals“, kaip į panašios kokybės naftą.Euro kurso smukimas dolerio atžvilgiu irgi lemia naftos brangimą, mat už šią žaliavą paprastai atsiskaitoma JAV doleriais.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainosdegalinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

arturas

arturas portretas
As vis galvoju KIEK DAR KENTES LIETUVOS ZMONES ar yra ribos.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

KNS

KNS portretas
Juk LIETUVIAI turtinga valstybe, juk tik pas mus mociute gaudama pensijos 800 sugeba susimoketi ziema mokescius 1200 ir dar pavalgyti turi.... Graudu SKAITYTI TAS visas sapaliones apie naftos brangimus.. ATSIBODO.... kuo toliau vis labiau vercia galvoti apie isvykima kitur
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių