D.Britanijoje išsigryninti pinigų bus galima be banko kortelės

Didžiojoje Britanijoje pristatyta nauja technologija, leisianti iš bankomatų pinigų išsiimti be banko kortelės, o naudojant išmanųjį telefoną, skelbia BBC.

Klientai, kurie naudojasi „Royal Bank of Scotland“ arba „NatWest“ mobiliosios bankininkystės programa išmaniesiems telefonams, nuo šiol galės iš bankomatų išsiimti iki 100 svarų sterlingų naudodamiesi telefonu. Su slaptažodžiu prisijungs prie šios programos jiems bus suteiktas šešių skaičių kodas, kurį reikės įvesti į bankomatą, ir šis išduos pinigų.

„Royal Bank of Scotland“ teigia, kad naujoji sistema padės klientams, kurie pamiršo kortelę namuose. Ji taip pat suteiks galimybę paprasčiausiai neimti su savimi piniginės, o pasiimti tik išmanųjį telefoną, kuris taps tarsi elektronine pinigine.

„Tai iš tiesų paprastas ir saugus būdas padėti mūsų klientams išsigryninti pinigų bet kada ir bet kur, kur tik jiems reikia“, – sakė „Royal Bank of Scotland“ mobiliųjų paslaugų skyriaus vadovas Benas Grynas (Ben Green).

Šia paslauga galės pasinaudoti tie, kas atsisiuntė ir savo išmaniuosiuose telefonuose įdiegė nemokamą „Royal Bank of Scotland“ programą ir naudojasi 8 tūkst. „Royal Bank of Scotland“, „NatWest“ ar „Tesco“ bankomatais visoje šalyje. Bankas skelbia, kad programą jau atsisiuntė maždaug 2,6 mln. žmonių.


Šiame straipsnyje: bankomataspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių