Dauguma ūkininkų jau sulaukė avansų

  • Teksto dydis:

Šį pirmadienį pradėjus mokėti avansines išmokas už 2017 m. deklaruotus plotus, didžioji dalis paramos gavėjų jau sulaukė jiems priklausančių išmokų.

Asmenų, gavusių avansines išmokas, skaičius perkopė 119 tūkst. Jiems išmokėta beveik 168 mln. Eur. Mokėjimai bus tęsiami ir kitą savaitę.

Primename, kad avansinė išmokų už 2017 m. deklaruotus plotus dalis sudaro iki 70 proc. tiesioginių išmokų. Avansas mokamas iki lapkričio 30 d. pagal šias tiesioginių išmokų  paramos  schemas: vienkartinės išmokos už plotus, išmokos už pirmuosius hektarus, žalinimo išmokos ir išmokos jauniesiems ūkininkams. Taip pat avansu mokama susietoji parama už baltyminius augalus, už plotus, kuriuose auginami cukriniai runkeliai, už sertifikuota sėkla apsėtus javų plotus, už karves.

Pareiškėjai sužinoti apie jiems planuojamą avansinių išmokų mokėjimo laikotarpį bei jau išmokėtą sumą pagal atskiras paramos schemas gali  NMA informaciniame portale  aktyvavę 2017 m. pateiktos Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos nuorodą.


Šiame straipsnyje: ūkininkaiavansaižėmės ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių