Dauguma lietuvių pasisako už dabartinę pensijų kaupimo sistemą

  • Teksto dydis:

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų pritaria dabartinei šalies pensijų sistemai ir mano esant reikalinga greta „Sodros“ kaupti papildomą pensiją senatvei.

Taip galvoja 63 proc. lietuvių. Tarp papildomas savarankiškas įmokas pensijos kaupimui skiriančių gyventojų ši dalis siekia net 91 proc. Tokius rezultatus atskleidė rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ atliktas tyrimas.

Gerokai daugiau dabartinį modelį remiančių (41 proc.) negu jo nepalaikančių (24 proc.) yra ir tarp papildomai pensijai nekaupiančių gyventojų.

Be to, didžioji dalis (65 proc.) lietuvių mano, kad valstybė ir toliau turėtų ne tik mokėti pensijas dabartiniams pensininkams, bet ir padėti kaupti būsimiems. Tokios nuomonės laikosi ne tik skatinamąsias valstybės įmokas gaunantys (76 proc.), bet ir kaupiantys be papildomų įmokų (63 proc.) ar nekaupiantys visai (63 proc.).

Lietuvos visuomenė palaiko prieš trejus metus pradėjusį veikti pensijų kaupimo modelį – tai rodo tyrimo rezultatai ir gyventojų pasirinkimas. Jau maždaug 1,2 mln. lietuvių šiandien kaupia pensijai, o 560 tūkst. prie kaupimo prideda ir savanorišką įmoką.

„Lietuvos visuomenė palaiko prieš trejus metus pradėjusį veikti pensijų kaupimo modelį – tai rodo tyrimo rezultatai ir gyventojų pasirinkimas. Jau maždaug 1,2 mln. lietuvių šiandien kaupia pensijai, o 560 tūkst. prie kaupimo prideda ir savanorišką įmoką. Prie pastarojo skaičiaus ženkliai prisidėjo ir valstybės pažadas gyventojų kaupimui skirti skatinamąsias įmokas. Gyventojai išreiškė pasitikėjimą valstybe ir patys pademonstravo atsakomybę pensijai skirdami dalį nuosavų lėšų – to reikėtų nepamiršti priiminėjant politinius sprendimus“, – sako Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos prezidentas Šarūnas Ruzgys.

Š. Ruzgys pažymi, kad dabartinį modelį palaiko iš esmės visų visuomenės sluoksnių atstovai, todėl naujai išrinktų valdančiųjų pareiškimai apie skatinamųjų valstybės įmokų naikinimą prieštarauja didžiosios dalies gyventojų nuomonei ir lūkesčiams.

Tyrimo duomenimis, labiausiai esamą pensijų sistemą palaiko 26-35 metų amžiaus Lietuvos gyventojai. 72 proc. jų mano, kad yra reikalinga ne tik „Sodros“, bet ir papildoma pensija. Visose kitose amžiaus grupėse iki 54 metų dabartinei sistemai pritariančiųjų dalis taip pat yra didesnė nei 60 proc.

Kelių pakopų pensijų sistemą reikalinga laiko tiek miestų (65 proc.), tiek kaimo vietovių (60 proc.) gyventojai. Daugiausiai esamai pensijų sistemai palaikančių yra tarp vidutines pajams gaunančių šalies gyventojų (70 proc.).

Tyrimas taip pat parodė, kad labiausiai lietuvius apie finansinį stabilumą ir kaupimą ateičiai paskatintų galvoti stabili ir nekaitaliojama pensijų kaupimo sistema. Daugiau nei trečdalis tyrimo dalyvių teigė, kad didžiausia paskata tai daryti yra valstybės prisidėjimas prie savarankiškai kaupiamos pensijos.

Visuomenės nuomonės tyrimą Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos užsakymu atlikusi bendrovė „Spinter tyrimai“, šių metų lapkričio mėnesį apklausė daugiau nei tūkstantį šalies gyventojų nuo 18 iki 75 metų amžiaus. Apklausti gyventojai reprezentuoja visus šalies regionus. Tyrimu siekta išsiaiškinti Lietuvos gyventojų nuomonę apie pensijų kaupimo sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

taip

taip portretas
Pesiju kaupimo sistema tai yra atnaujinta Sekundes banko versija, kuri naudinga tik tu pensiju fondu kurejams, kurie issimoka sau didelius atlyginimus ir neduoda visai jokiu garantiju nuo bankroto tu pensiju kaupejams. O valstybe neturetu kisti nei vieno cento is savo biudzeto i tuos privacius fondus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių