Daugiau profesionalių kūrybinių darbuotojų gaus socialinę paramą

  • Teksto dydis:

Vykdydama dar praėjusios kadencijos Seimo priimtą įstatymą, Vyriausybė nustatė galimybes daugiau menininkų, nebegalinčių dirbti dėl profesijos specifikos, gauti kompensacines išmokas.

Šios išmokos bus mokamos ne tik baleto artistams, šokėjams, solistams vokalistams, choro artistams, pučiamaisiais grojantiems muzikantams, bet ir cirko numerių atlikėjams, aktoriams, dirigentams, visiems orkestrų ir ansamblių muzikantams. Šias išmokas turi teisę gauti profesionaliojo scenos meno įstaigų – nacionalinių, valstybinių, savivaldybių ir kitų teatrų, koncertinių įstaigų ir cirko – kūrybiniai  darbuotojai, kurie dėl savo profesijos specifikos negali dirbti pagal įgytą specialybę, aiškina Kultūros ministerija.

2016 metais kompensacines išmokas gavo 153 profesionalūs kūrybiniai darbuotojai, tam panaudota per 367 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų. Vidutinis išmokos dydis siekia 200 eurų.

Numatoma, kad 2017 metais vidutinis išmokų gavėjų skaičius padidės iki 240 asmenų, joms išmokėti suplanuota 760 tūkst. eurų. Prognozuojama, jog 2018 metais kompensacines išmokas gaus 289 profesionalūs kūrybiniai darbuotojai ir tai kainuos apie 926 tūkst. eurų, teigia Vyriausybė.

Pataisas dėl išmokų skyrimo didesniam skaičiui menininkų priėmė dar praėjusios kadencijos Seimas, o Vyriausybė trečiadienį patvirtino reikalingus poįstatyminius aktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių