Daugiau nei pusė gyventojų kelionei į prekybos centrą pasiruošia iš anksto

  • Teksto dydis:

Beveik 60 proc. lietuvių eidami apsipirkti į prekybos centrą iš anksto pasirūpina maišeliais ar kita tara susidėti prekes. Daugiau nei trečdalis (37 proc.) gyventojų dėl to galvos nesuka ir kaskart apsipirkdami kartu įsigyja ir plastikinį maišelį. Tai parodė didžiausios Lietuvoje rinkos tyrimų ir verslo konsultacijų bendrovės TNS LT gruodžio mėnesį atlikta apklausa.

„Pagrindinės priežastys, kurios lemia tokį gyventojų elgesį yra dvi – praktiškumas ir taupumas. Nors plastikinių maišelių kaina yra sąlyginai maža, gyventojams atrodo nepraktiška pirkti dar vieną maišelį ir mokėti už jį pinigus, žinant, kad namuose guli dar keli. Žinoma, tai negalioja spontaniškiems pirkėjams. Patogumas taip pat lemia dalies žmonių elgesį. Kai kuriems gyventojams tiesiog priimtiniau prekes neštis ne maišeliuose, o pintuose krepšiuose, rankinėse ar dėžėse. Juos apsiperkant naudoja apie 7 proc. respondentų“, – sakė TNS LT projektų vadovė Rūta Matulaitienė.

Daugkartinio naudojimo maišelius teigia naudojantys 30 proc. Lietuvos gyventojų. Daugiau nei penktadalis apklaustųjų (22 proc.) plastikinius maišelius naudoja ne vieną kartą ir eidami į parduotuves atsineša juos su savimi išsaugoję iš ankstesnio apsipirkimo. Moterys maišeliais pasirūpina dažniau nei vyrai, nes yra linkusios apsipirkimą prekybos centre planuoti iš anksto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aura

Aura portretas
Daugkartiniais maišeliais ir šiaip maišeliais apsirūpina ir tie, kuriems rūpi ekologija.Tik gaila, kad ekologija nerūpi prekių gamintojams, jie ir toliau gamina šiukšles (t.y.nekokybiškas prekes) ir jas labai gražiai pakuoja į daug bereikalingų sluoksnių ir vilioja pirkėjus, kad jie pirktų, pirktų ir pirktų ir dažnai tai, ko jiems visai nereikia.Ir labai gaila, kad visi sėdim viename vežime ir nešam kolektyvinę atsakomybę už viską, kas vyksta mūsų Žemėje.

zzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzz portretas
nebeturi apie ką daugiau rašyti!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių