Daugiabučių namų atnaujinimui – 100 mln. eurų investicija

Vyriausybė trečiadienį pritarė iki 100 mln. eurų valstybės perskolinamos paskolos suteikimui „Viešųjų investicijų plėtros agentūrai“ (VIPA). Ši papildoma investicija bus skirta iki metų pabaigos numatomam daugiabučių namų atnaujinimo projektų srautui finansuoti.

Už šias lėšas VIPA valdomas Daugiabučių namų modernizavimo fondas (DNMF) planuoja atnaujinti kelis šimtus daugiabučių namų.

„Siekiame užtikrinti, kad sėkmingas daugiabučių namų atnaujinimo procesas Lietuvoje nesustotų ir jam būtų suteiktas reikiamas finansavimas. Modernizavus daugiabučius namus, didėja energijos vartojimo efektyvumas, taip kartu mažinamas anglies dioksido išmetimas ir prisidedama prie klimato kaitos sušvelninimo“, - pranešime cituojama finansų viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Lengvatinės paskolos bus skiriamos daugiabučių namų gyventojams, kurie nustatyta tvarka bus pasirengę kreiptis dėl finansavimo daugiabučio modernizavimui artimiausiu metu. Skaičiuojama, kad renovavus pastatą šiluminės energijos sąnaudos turi sumažėti ne mažiau kaip 40 proc.

„Džiaugiamės, kad šis Vyriausybės sprendimas dėl valstybės perskolinamos paskolos suteikimo DNMF ir toliau padės daugiabučių namų savininkams gauti reikiamą finansavimą energinio efektyvumo priemonių diegimui savo daugiabučiame name“, - teigia VIPA generalinis direktorius Gvidas Dargužas.

Iki šios dienos VIPA jau yra pasirašiusi 429 daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) lengvatinių paskolų suteikimo sutartis, o papildoma paskola DNMF sudarys galimybes atnaujinti (modernizuoti) dar 230 daugiabučių namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: paskola bankui 30 metų, garantija renovacijai TIK 7 metai (nors ekonomija jaučiama TIK pirmus 3-4 metus), o po 10 metų tas 'renovuotas' namas tiesiog pradės gabalais byrėt... o bankui paskolą ir toliau mokėsi. NORS - visus tuos 20 metų galėjai ramiai tame name gyvent, o atsisakius 'šiluminės baudžiavos' - ir šildytis PIGIAU.

taspats

taspats portretas
visiška nesamone ta renovacija, žmones lieka skoloi bankui 20-30 metu nu o po to laiko pripažins kad namas netinkamas gyvenimui pasenes avarines bukles , nugriaus ir viskas...

...

... portretas
CHA: "Daugiabučių namų atnaujinimui – 100 mln. eurų investicija" - sakykim ATVIRAI: "Tai - 100 mln. eurų AFERA". Nes tas porolono klijavimas it pudra 100-metei senutei bandant ją už cielką pateikt... vaikšto ten po Vilnių Rožytė...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių