Daugiabučių bendrijos prezidentės prašo vetuoti įstatymą

Praėjusią savaitę Seimo priimtas Daugiabučių namų bendrijų įstatymo pataisų įstatymas sukėlė ant kojų namų bendrijas. Jų atstovai kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami įstatymą vetuoti, rašo „Lietuvos žinios“.

„Galutinio teksto nemačiau ir laukiu su baime, nes viskas, ką bendromis jėgomis kūrėme šešerius metus, buvo pakeista per vieną naktį. Pastaruoju metu Seime akivaizdžiai matyti didelis noras kažkam įtikti, įstatymai keičiami vadovaujantis keistu argumentu - “gyventojai pageidauja„, nors vadovaujamasi “bobutės iš Mažeikių„ nepasitenkinimu, užuot tarusis su asociacija“, - sakė Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmų prezidentas bei Vilniaus daugiabučių namų savininkų asociacijos vadovas Juozas Antanaitis.

Pasak Būsto rūmų vadovo, įstatymo pataisos buvo rengiamos argumentuojant, kad savivaldybių paskirti administratoriai dirba nesąžiningai, ir būtų geriau, jei daugiabučių turtu ir priežiūra rūpintųsi butų savininkų bendrijos.

„Iš tikrųjų, matyt, taip ir yra, nes savininkas visada savas problemas sprendžia geriau negu jam paskirtas vadovas, nors yra tikrai daug sąžiningai dirbančių administratorių, o neįtinkančius gyventojai gali pakeisti. Tačiau visiškai nesuprantama, kodėl pasirinktas prižiūrinčiųjų po keliasdešimt namų variantas. Juk tada gyventojų surenkami pinigai leidžiami, kaip kam patinka, ir pasiteisinama nebent tik sudarant jungtinės veiklos sutartis“, - sakė Būsto rūmų lyderis.

Bendrijų atstovus labiausiai piktino Seimo įteisinama galimybė gyvenamiesiems namams, nesugebantiems sukurti savų bendrijų, prisidėti prie jau veikiančių. Tokiam sprendimui priimti užtenka veikiančios bendrijos ir bent ketvirtadalio norinčio prisijungti namo gyventojų sutikimo.

„Seimas prezidentei įstatymo dar nepateikė. Paprastai sprendimas dėl teisės aktų patvirtinimo arba atmetimo priimamas per 10 dienų“, - informavo Lietuvos prezidentės patarėjas Liudas Zakarevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Vienas iš absurdų tai pirmininkų rinkimas ir sprendimų priėmimas 50 plius1. Pirmiausia, ne kiekvienas išrinktas sutinka dirbti, antra tam išrinktajam mokamas nustatytas atlyginimas. tai veikiau samdymas darbui, o ne rinkimas. Priėmus bet koki sprendimą, ypač susijusį su pinigais, nebalsavusieji (nedalyvavusieji) nenoka. Ir nėra kito mechanizmo, apart teismų, tuos pinigus išieškoti.

vale

vale portretas
aferistai , gryni aferistai . Geriau priimkit istatyma kad nereiktu moketi uz pastatu technine prieziura nes tuos pinigus isvagia namu administratoriai o uz administravima mes susimokam . Uztektu kad didzioji dauguma rinktu pinigus i namo saskaita o ne i administratoriaus .

noriu zinot

noriu zinot  portretas
parasykit pavardes tu nusikalteliu kurie prieme si istatyma
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių