Daugiabučių atnaujinimo projektams įgyvendinti – palankesnės sąlygos

  • Teksto dydis:

Vyriausybė šiandienos posėdyje pritarė projekto dėl valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti pakeitimams, kurie gyventojams sudarys palankesnes sąlygas daugiabučių atnaujinimo projektams įgyvendinti.

Šiuo metu galiojanti paramos teikimo schema, kai apskaičiuoto dydžio valstybės parama išmokama per kelis metus nurašant palūkanas iki 0 proc., nepriimtina gyventojams, sudėtinga administruoti, o finansų įstaigos pagal šią schemą atsisako dalyvauti programos įgyvendinime ir finansuoti projektus.

„Daugiabučių pastatų atnaujinimas vienas iš mūsų Vyriausybės prioritetas, todėl turime pašalinti visas biurokratines kliūtis ir sudaryti kuo palankesnes finansines sąlygas gyventojams įgyvendinti savo būsto atnaujinimo projektus“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybei pritarus naujam projektui dėl valstybės paramos daugiabučiams modernizuoti, atsiras galimybė į šį procesą pritraukti daugiau privačių bankų lėšų, užtikrinant pakankamą projektų finansavimą, gyventojams sudaromos palankesnės sąlygos įgyvendinti projektus - 15 procentų subsidiją energinį efektyvumą didinančioms priemonėms gauti iš karto įgyvendinus projektą ir pasiekus įstatyme nustatytas sąlygas. Bendra valstybės parama sieks 30 procentų. Apie 500 daugiabučių namų projektų administratorių galės nedelsiant kreiptis į finansuotojus dėl kredito sutarčių pasirašymo ir pradėti rangos darbus.

Projektu taip pat pakeistos mėnesinės įmokos, susijusios su atnaujinimo (modernizavimo) projekto investicijų apmokėjimu, apskaičiavimo formulė, o tai leis įgyvendinti efektyvesnius projektus siekiant ne tik C energinio naudingumo klasės, bet ir aukštesnės energinio naudingumo klasės.

Nuo 2013 m. Lietuvoje jau atnaujinti 1597 daugiabučiai, šiuo metu atnaujinami dar 439 daugiabučiai. Pagal praėjusiais metais paskelbtą kvietimą suderinta beveik 400 naujų investicinių planų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deja

deja portretas
Kodėl tokiems milijoniniams darbams atlikti nesteigiamos valstybinės įmonės su atitinkama kontrole ir maksimaliausiomos garantijomis bei darbų kokybės priežiūra? Labai jau patiklūs tie mūsų piliečiai, kiek dabar jų mina visokio plauko firmelių duris dėl broko, o firmelė- bankrote. Ir pašvilpk tu jiems kad nori, tokia taktika...sukčių taktika. Nepagautas-ne vagis, o gyventojai lieka kvailio vietoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių