Daugiabučio rinkliavos: ar galima jų išvengti?

LRT RADIJO klausytojas domisi, ar gali išvengti bendrų daugiabučio rinkliavų.

„Gyvenu daugiabučiame name, kuris neturi bendrijos. Namo gyventojų nuspręsta kaupti lėšas namui renovuoti. Kokios pasekmės laukia, jeigu atsisakysiu jas kaupti?“ – teiraujasi Aleksandras iš Telšių.

Būsto rūmų vadovas Juozas Antanaitis sako, kad bendraturčiai privalo savo turtą bendrai saugoti, tausoti ir remontuoti, o tam privalo kaupti lėšas.

„Jeigu buto savininkai nusprendė kaupti lėšas buto remontui arba kaupiamos lėšos privalomiesiems darbams įgyvendinti, tai yra prievolė visiems buto savininkams.

Jeigu kažkas atsisako ir piktybiškai nemoka, bus skaičiuojami delspinigiai nustatyta tvarka, o jie išieškomi bus teismine tvarka, kas mokėjimo naštą tik dar labiau padidins“, – tvirtina J. Antanaitis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Neturi is ko moketi parsuok buta ir iseik i be patogumu,ar kaima.Niekas uz tave neturi moketi.jei neisgalesiu susimoketi darysiu sprendima,o nelauksiu kol mane ismes.

Tai iš kur aš gausiu tų pinigų, ant medžio tai neauga

Tai iš kur aš gausiu tų pinigų, ant medžio tai neauga portretas
Ot juokdariai, turi ar neturi pinigų vistiek privalai mokėt. Bet palaukit, ar visi žmonės jų turi, aš manau ne piktybiškai nesusimoka, o jau gasdinimai prasideda, teismais, delspinigiais. Fuj , kokie jūs lietuviai esat bjaurūs žmonės. Jei kaimynas biednas, tai nuo to jum tik geriau, kaifuojat.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių