Daug investavę į skalūnus gali būti atleisti nuo mokesčių

  • Teksto dydis:

Naujo konkurso žvalgyti skalūnus Vakarų Lietuvoje sąlygose bus "mokesčių atostogų" galimybė investuotojams - konkursą dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos numatoma atnaujinti tuomet, kai Seimas apsispręs dėl šios žaliavos mokesčio tarifo ir dėl "mokesčių atostogų" pasiūlymo, "Verslo žinioms" tvirtino aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

"Esame pasirengę tokį konkursą atnaujinti. Trūksta tik sprendimo dėl iš skalūnų išgaunamų naftos bei dujų mokesčio tarifo ir vadinamųjų mokesčių atostogų galimybės", - dienraščiui teigė viceministrė, anot kurios, Seimui perduotuose Naftos ir dujų išteklių mokesčio įstatymo pakeitimuose numatoma, kad už netradicinius angliavandenilius nustatomi diferencijuoti mokesčiai: kai įmonės metinės gavybos apimtis siektų iki 4 tūkst. kubinių metrų, būtų taikomas 5-10 proc., nuo 4 iki 12 tūkst. kubinių metrų - 10- 15 proc., per 12 tūkst. kubinių metrų - 15-20 proc. bazinis mokesčio tarifas.

Projekte bus numatyti atvejai, kada ir kuriam laikui įmonės būtų atleidžiamos nuo tokio mokesčio arba mokėtų lengvatinį jo tarifą - tokios "mokesčių atostogos" galėtų būti suteikiamos bendrovėms, itin daug investavusioms į skalūnų žvalgybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

httpd

httpd portretas
tam raštingam: Nu, buvo surasta nafta, ji buvo išsiurbta, kam iš to gerai ? Vienu žodžiu nėra reikalo. Juo labiau, kad vanduo kainuoja brangiau nei dujos. Pažiūrėk kiek kainuoja vandens buteliukas, ir kiek kubinis metras dujų.

tam vistiek apgaus

tam vistiek apgaus portretas
ne tau, berašti, spręsti, kas ką darys. Jei bus surastos skalūnų dujos, tai ir tau bus gerai, tuomet nerėksi ir neplyšausi. O dabar pasidalyk patirtimi su žygaitiškiais, kurie labai noriai dirbo maskvai, bet Lietuvos žemės turtais puls naudotis pirmieji. Ir kaip tau atrodo, kas išpardavinėja Lietuvą? juk nieko nežinai, bet plyšauji, kaip koks idiotas. Jei ieškoma dujų ar naftos, tai tik tokių, kaip tu, labui. Bet ką tu supranti, tau tik kremliui tarnauti ir rėkti visa gerkle.

vis tiek apgaus Lietuva

vis tiek apgaus Lietuva portretas
tai kei amerikonas numate cia pasidaryti su pingu is Lietuvo kisenes. Prezidente tai leidzia. VISKAS Jie leidima turi. Zmones tik erzinami. Ir niekas neilys paziureti po ZEME ka ten darys: ar prisvirks kazko kur gali pakenkti ne is karto arka tik nori ta darys. O pasipelnyti uz pinigus Lietuviai pardavineja Lietuva seniai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių