Daržovių augintojai pradėjo vežti derlių į Rusiją

Daržovių augintojai pradėjo vežti derlių į Rusiją, nes skaičiuoja, kad Lietuvos rinkai morkų ir kai kurių kitų auginamų daržovių tiesiog bus per daug.„Verslo žinios“pirmadienį rašo, jog didinti eksportą trukdo tik tai, kad nėra kooperatyvo, kuris galėtų sujungti augintojus ir atpiginti gabenimo išlaidas.

„Į Rusiją mažesniais kiekiais vežėme ir anksčiau. Kol kas eksportuojame morkas, galbūt vėliau parduosime ir kitas daržoves. Mūsų derlingumai gerėja ir šiandien užtektų vieno iš 4 didžiųjų augintojų, kad patenkintume Lietuvos poreikius. Be eksporto neišgyvensime“, - sakė Lietuvos daržovių augintojų asociacijos valdybos pirmininkas Vidmantas Kvedaras.Teigiama, jog kol kas trūksta tik vieno - stipraus kooperatyvo, nes pavieniui ūkiai negali pasiūlyti kiekių, kurie domintų didžiuosius Rusijos pirkėjus ar tiesiogiai - prekybos tinklus.

„Žmonės dar nesupranta, kas yra kooperacija. Kartu sėkmingai dirbti gali tik žmonės, kurie vienodai supranta, kaip turi veikti toks junginys. Kai kurie įsivaizduoja, kad kooperatyvas - tai geras dėdė, kuris parduos bet ką, ką jie užaugins“, - sakė ūkininkas Martynas Laukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių