Darbo sąlygas Lietuvoje išbandys išeivių jaunimas

Atlikti praktiką Lietuvoje pasirinko dvidešimt vienas studentas iš JAV ir Kanados universitetų. Trečią kartą su VDU rengiamos lietuvių išeivijos studentų stažuočių programos vadovės teigimu, norinčiųjų per atostogas padirbėti ir pasisemti žinių netrūksta, praneša LTV „Šiandien“.

JAV ir Kanados universitetų studentai Lietuvoje praleis pusantro mėnesio. Jie praktiką atliks ligoninėse, ministerijose, bankuose, mokslo ir meno įstaigose, taip pat Lietuvos radijuje ir televizijoje.

Šįmet Lietuvių išeivijos studentų stažuočių programoje dalyvauja dvidešimt vienas studentas. Daugelis jų sako planuojantys pakeliauti po Lietuvą, o likusieji Kaune mokysis ir lietuvių kalbos.

Trečius metus su VDU rengiamą stažuočių programą remia Jungtinių valstijų lietuvių bendruomenė. Amerikoje ir Kanadoje praktiką atlieka VDU studentai.

„Tai yra šansas pažinti vieniems kitus, pažinti regionus, pažinti kultūras, bet ne tik kultūras – politines sistemas, istorijas, vertybes ir prasmes, kokias žmonės suteikia tokioms pažintims“, – apie mainų projektą pasakojo VDU viešųjų ryšių prorektorė Auksė Balčytienė.

Praktiką atlikusiems studentams bus įskaityti penki akademiniai kreditai, kuriuos įvertins JAV ir Kanados universitetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių