Darbo rinka priartės prie dugno?

  • Teksto dydis:

"Sodros" biudžeto prognoziniuose skaičiavimuose yra vienas įspėjantis skaičius: jeigu ateinančiais ir 2018 metais į darbo rinką įsilies keletu tūkstančių žmonių daugiau, nei ją paliks, jau 2019 metais bendras apdraustųjų skaičius išliks nepakitęs ir darbo rinka priartės prie dugno, rašo "Verslo žinios".

"Realu, kad jau 2019 metais turėsime neigiamą užimtumo augimą, nes tokią tendenciją pirmiausia diktuos neigiamos demografinės tendencijos", - teigia "Danske Bank" vyriausiasis Baltijos šalių ekonomistas Rokas Grajauskas.

Pasak jo, šalies turi galvoti apie koordinuotą darbo jėgos įvežimą iš užsienio - tai galėtume daryti per švietimo sistemą, pavyzdžiui, kviesdami jaunus ukrainiečius ar baltarusius studijuoti Lietuvoje, o vėliau - likti dirbti. Be to, būtina galvoti, kaip didinti darbo našumą, tai yra ypač aktualu pramonei ir transportui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip tautiečiai

va taip tautiečiai portretas
Vakar per L.ryto tv. R.Grinevičiūtės laidoje,buvo verslininkų atstovas tai vis dar kažką knisa,vis dar jiems darbo kodeksas ne toks.Kai R.Grinevičiūtė pasakė ko dejuojate,juk jau statybose pagrinde ukrainiečiai,tai ir nutilo,nėra ką sakyti,nes ukrainiečiams moka mažiau nei lietuviams.Apie nelegalus jau nesvaigsta,kaip anksčiau.Va ir visa paslaptis.

Aš portretas
Prisikviesim ir suteiksim Lietuvos pilietybę...

ko ivanas nepadare kad surusintu lietuviu tauta

ko ivanas nepadare kad surusintu lietuviu tauta  portretas
ta "musu bolsevikai"padarys per 30 metu.SLYKSTU.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių