„Darbiečiai“ prašo partijos tarybos patarimo, kaip balsuoti dėl VAE

Seimo opozicijai priklausantys „darbiečiai“ šią savaitę nebalsuos dėl būsimos atominės elektrinės (AE) statybos - jie lauks partijos tarybos posėdžio, kuriame naujos AE projektas bus aptartas ir priimtas sprendimas, kokios pozicijos partijai priklausantiems parlamentarams laikytis per balsavimus Seime.

„Frakcijoje ilgai svarstėme ir nutarėme, kad frakcija priimti sprendimo negali. Todėl reikalingas partijos tarybos posėdis, kuriame dar būtų galima išdiskutuoti ir tada bus priimtas galutinis sprendimas, kaip elgtis“, - trečiadienį Seime per spaudos konferenciją sakė „darbiečių“ frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Seimo Ekonomikos komiteto, kuriame trečiadienį turėtų būti priimtas sprendimas dėl AE, narys Kęstutis Daukšys BNS sakė, kad jeigu įstatymų projektai Seime toliau bus svarstomi ketvirtadienį, „darbiečiai“ prašys padaryti pertrauką.

Jeigu įstatymus dėl AE Seimas priims, vėliausiai birželio 28-ąją planuojama pasirašyti koncesijos sutartį su Japonijos korporacija „Hitachi“ dėl didžiausio per šalies istoriją - maždaug 16-18 mlrd. litų vertės - energetikos projekto.Strateginis investuotojas į naują atominę elektrinę - Japonijos korporacija „Hitachi“ turėtų valdyti 20 proc. naujos branduolinės jėgainės Lietuvoje akcijų.

Lietuva valdytų 38 proc. akcijų, Latvija - 20 proc., o Estijai - 22 proc. būsimos bendros įmonės akcijų. Jei prisijungtų ir Lenkija, proporcijos galėtų keistis. Teigiama, kad VAE projekto vertė dabartinėmis kainomis gali siekti iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų), o įskaitant prognozuojamas palūkanas, infliaciją bei investicijų vertės pokyčius del valiutų kursų svyravimo – apie 6,8 mlrd. eurų (23,5 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakentėkit

Pakentėkit portretas
Mano kaimynas mano kad šiems dar teks palaukti - kol patarėjai gaus patarimą iš maskvos. Nežinau ar ginčytis, jie tokie Lietuvos patriotai atrodo. Ypač patinka kaip jų vadas prisiadočką šoka.

andrius

andrius portretas
Kam laukti tarybos posedzio, tegul paskambina Putinui ir patars kaip balsuoti :-))

nekoketuokit

nekoketuokit portretas
juk aisku, kad balsuosit pries, nes...ZA NAMI ROSIJA
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių