„Darbiečiai“ ir ES milijonai neatsiejami?

  • Teksto dydis:

Aprimus aistroms dėl „darbiečių“ užmojų Europos Sąjungos (ES) paramos milijardus administruojančioje Europos socialinio fondo agentūroje (ESFA), prabilta apie Darbo partijos ambicijas dėl dar vienos, gerokai didesnį ES lėšų pyragą raikančios institucijos. Šįsyk dėmesio centre atsidūrė Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), administruojanti didžiausią ES lėšų katilą Lietuvoje, rašo portalas delfi.lt.

NMA yra tiesiogiai pavaldi Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM), kuriai vadovauja „darbietis“ Vigilijus Jukna. Apie planuojamas permainas prabilti nusprendė buvęs žemės ūkio ministras, konservatorius Kazys Starkevičius. Praėjus pusmečiui po ŽŪM vairo užleidimo V. Juknai, eksministras teigia turintis pakankamai informacijos, jog „darbiečiai“ NMA kontrolę užsitikrinti nori kone taip pačiai, kaip to siekė ESFA.

Tuo tarpu ŽŪM padėties nedramatizuoja. Kol kas kalbama tik apie naujo NMA vadovo paieškas – esą būsimo ES milijardus skirstančios institucijos vadovo pavardę nulems ne politinės pažiūros, o kompetencija.

Eksministras K. Starkevičius teigė turįs informacijos, jog ŽŪM kontrolę perėmę „darbiečiai“ ketina NMA steigti naujas įtakingas pareigybes. Tarp jų – NMA kanclerio etatą. Kancleris esą turėtų įgyti ne ką mažiau galių nei pats NMA direktorius.

ŽŪM kanclerė Dalia Miniataitė teigė, jog ministerija dėl NMA artimiausiais mėnesiais numato tik vieną sprendimą – naujo vadovo paskyrimą. Tačiau tai esą turėtų įvykti tik rudenį.

Pasak jos, NMA struktūros keitimas ar valdymo modelio pertvarka artimiausiu metu nenumatoma. „Kažkokių didelių nusiskundimų NMA valdyme ir lėšų administravime nematome“, - sakė kanclerė.

Naujasis Darbo partijos lyderis Vytautas Gapšys teigė atmetantis K. Starkevičiaus pareiškimus dėl NMA politizavimo. Politiko teigimu, NMA direktoriaus krėslą užims tas, kas bus pripažintas geriausiu kandidatu. Laimę mėginti jis pasiūlė ir K. Starkevičiui.

Paklaustas, ar partijos vadovybė aptarinėjo naujų vadovaujančio lygmens pareigybių steigimą NMA, pirmasis Seimo vicepirmininkas tai neigė. Jis tvirtino apskritai nesureikšminantis NMA.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atrodo

Atrodo portretas
Kad prokuratura tures darbo....

1-am copy

1-am copy portretas
Tik kažin ar čia kokia ES dovanota veltui parama? O gal iš Lietuvos žmonių sumokėtų mokesčių įmoka į ES fondus, kuri vėliau perskirstoma ir grąžinama, atėmus ES valdymo išlaidas? Įdomu kiek Lietuva sumokėjo ES ir kiek gavo iš ES?

ten

ten portretas
kur kvepia pinigais, darbo partija pirmoji suskuba, ypač dabar, kai runkeliai ją pasirinko ir išrinko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių