Darbdaviai už Darbo kodeksą siūlo raštišką pasižadėjimą didinti algas

  • Teksto dydis:

Lietuvos darbdaviai svarsto galimybę viešai įsipareigoti padidinti darbuotojų atlyginimus, jeigu bus atsižvelgta į jų pasiūlymus dėl darbo santykių reguliavimo, profsąjungos tai svarstytų, tačiau yra atsargios, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas portalui sakė, kad jo atstovaujama organizacija Valstiečių ir žaliųjų sąjungai pasiūlė, ką būtų galima daryti su naujuoju Darbo kodeksu, o sutarus dėl pasiūlymų, darbdaviai įsipareigotų tam tikru dydžiu padidinti darbuotojų algas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija vadovas Artūras Černiauskas teigia nieko negirdėjęs apie galimą susitarimą dėl Darbo kodekso ir algų didinimo ir abejojo dėl tokio susitarimo, tačiau galimybės jį sudaryti neatmeta. SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda komentavo, kad tokio susitarimo idėja yra patraukli, tačiau esą sunku kaip ji būtų įgyvendinta.

„Valstietis“  Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas tikinimu, susitarimas dėl Darbo kodekso ir įsipareigojimas didinti atlyginimus nebūtų kažkokie mainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svajūnas

Svajūnas portretas
"Tam tikru dydžiu padidinti" ? Spėju tas tam tikras dydis būtų atskelistas tik tuo atveju, jei profsąjungos visapusiškai sutiktų derėtis dėl darbo kodekso darbdavių naudai...

...

... portretas
Pažadai šakėmis ant vandens rašomi. O juk prieš kurį laiką TOKĮ čekį viešai toks-anoks Williams rodė ir... KAS 'otkatus' prisiglaudė, o kam tik baronkos skylė teko?

Prieš euro įvedimą buvo pasirašyta sutartis nekelti kainų...

Prieš euro įvedimą buvo pasirašyta sutartis nekelti kainų... portretas
Ir...ką turime?...Kainavo litą - kainuoja Eurą. Baikite toliau mulkinti visuomenę su kažkokiomis sutartimis. Reikalingi VEIKSMINGI, GRIEŽTI ĮSTATYMAI. Pirmiausiai, turite sudaryti lengvesnes sąlygas smulkiam verslui, nes stambūs verslininkai, kaip taisyklė remia vieną ar kitą partiją ir jiems tos sutartys - pofik....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių