Darbdaviai nepritaria minimalios algos didinimui nuo liepos

  • Teksto dydis:

Darbdaviai nepritaria minimalios algos (MMA) didinimui nuo liepos - Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas sako, jog neištirta, ar smulkus verslas galėtų didinti minimalią algą, be to, šis sprendimas dabar būtų susijęs su Seimo rinkimais. Danas Arlauskas mano, jog MMA galima būtų didinti nebent nuo kitų metų.

„Situacija yra tokia, kad mes nepriėmėme vieningo sprendimo, nes mes galvojame, kad šitas klausimas per daug susietas su rinkimais. Trišalėje taryboje kažkada buvo sutarta, kad minimalios mėnesinės algos didinimas turi būti susietas su analize, ar tam tikri verslo segmentai, dabar kalbu apie regioninį smulkų verslą, ar jis bus pajėgus mokėti. Tokios normalios analizės nebuvo atlikta. Šiandien nesame pasiruošę pritarti“, - BNS sakė konfederacijos generalinis direktorius D. Arlauskas.

Trišalė taryba antradienį pritarė MMA didinimui 30 eurų iki 380 eurų, tačiau tam nepritarė darbdaviai.

„Vyriausybė spręs, ar ji atsižvelgs, kad nėra vieningos darbdavių nuomonės, ar ji buldozerio principu darys, ką nori, ir inicijuos MMA didinimą“, - kalbėjo D.Arlauskas.

Jo teigimu, galima būtų mąstyti apie MMA didinimą nuo 2017 metų, tačiau kokiu dydžiu, priklausytų nuo verslo pajėgumų analizės.

„Manau, kad kai spręsime socialinį modelį, tai galėsime kelti ir MMA klausimą. Dabar daug neaiškumų, ar bus Garantinis fondas, ar nebus jo, ar padidės darbdaviams našta. Yra daug neatsakytų klausimų“, - kalbėjo D.Arlauskas.

Apie ketinimus nuo liepos padidinti MMA iki 380 eurų premjeras Algirdas Butkevičius pranešė dar pernai spalį. Tuomet jis teigė, kad toks sprendimas valdančiųjų politinės tarybos posėdyje buvo priimtas vieningai, o tam 2016 metų biudžete prireiks 20-24 mln. eurų.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos Lietuvoje vadovas Christophas Klingenas (Kristofas Klingenas) šiemet kovą rekomendavo pristabdyti MMA kėlimą, o A.Butkevičius teigė, kad į tokias TVF pastabas bus atsižvelgta.

Paskutinį kartą MMA 25 eurais iki 350 eurų padidinta šių metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
Tačiau darbdaviai labai, labai pritartų minimalios algos mažinimui, ypač, jeigu jis būtų ryškus....

Tegul tuomet darbdaviai irgi gyvena is minimumo

Tegul tuomet darbdaviai irgi gyvena is minimumo portretas
Patys plesia, o tiem kas jiems dirba apiplesineja.

teisingai sako danas orlowskis

teisingai  sako  danas orlowskis portretas
darbdaviai dar nespejo iki gerkles prisiplest is tautieciu pinigu , dar pirsta ikise y gerkle , nepasiekia.... parazitus y gyvulinius vagonus ir kast kanalo sibire....na bet manau jus dar to sulauksit
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių