Darbdaviai ir profesinės sąjungos MMA siūlo didinti iki 900 litų

Trišalėje taryboje antradienį darbdavių ir profesinių atstovų balsais Vyriausybei siūloma svarstyti minimalios mėnesio algos (MMA) didinimą 100 litų iki 900 litų. Vyriausybės teiktos Darbo kodekso pataisos, kuriomis siekiama liberalizuoti darbo santykius, liko nesvarstytos, įsisiūbavus aistroms dėl MMA.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos atstovas Vytautas Vidmantas Zimnickas BNS patvirtino, kad Trišalė taryba Vyriausybei teikia svarstyti būtent tokį projektą. Antradienį didesniam MMA didinimui paramą išreiškus ir Seimo konservatoriams, darbdaviai tikisi, kad galiausiai su tuo sutiks ir Vyriausybė.

„Sprendimas yra svarstyti MMA didinimą 100 litų iki 900 litų. Mūsų nuomone, minimalios mėnesio algos didinimas 50 litų jau yra neaktualus, tai galėjo vykti nuo metų pradžios. Jei Vyriausybė nesutiks MMA kelti iki 900 litų, ji turės vėl grįžti į Trišalę tarybą. Žinant Seimo konservatorių frakcijos poziciją, manome, kad svarstyti 50 litų didinimą nebėra prasmės. Tikrai norėtume sužinoti, kokių didelių pasekmių galėtų turėti mūsų siūlomi papildomi 50 litų žmogui“, - sakė V.Zimnickas.

Jo teigimu, kadangi dėl MMA virė karštos diskusijos, Darbo kodekso pataisų svarstymą nutarta atidėti.

Vyriausybė, motyvuodama lėšų trūkumu, MMA nuo liepos siūlo didinti 50 litų iki 850 litų.

Minimalios mėnesio algos (MMA) didinimas turi būti nuosaikus, atsižvelgus ir į ekonomikos augimą, ir į verslo galimybes, antradienį sakė premjeras Andrius Kubilius.0

Lietuvos verslo darbdavių konfederacija siūlo, kad mažoms įmonėms, kurių finansinė situacija yra sudėtinga, būtų leidžiama taikyti mažesnę MMA.

Finansų ministerija skaičiuoja, kad MMA pakėlus iki 900 litų ir nekeičiant neapmokestinamojo pajamų dydžio, nacionalinio biudžeto išlaidos padidėtų 85,6 mln. litų.

MMA gali būti nustatyta Vyriausybės nutarimu, kai dėl jos sutaria Trišalė taryba. Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų. Paskutinį kartą minimali alga 100 litų buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tfu

tfu portretas
jie nesutinka, nu nieko sau. Kainos kyla uz viska, tas 100 lt yra labai mazai. Matai Kubilius susirupines biednais dardaviais, o ne visa Lietuva. Kazkokia MAFIJA VALDZIOJE SEDI.

svarbu

svarbu portretas
kad mokėtų,privačiam sektoriui darbdaviams patinka ,kai jų nusilenkus po 10 kartų paprašai,kad gautum algą 5 mėnesius vėluojančią

rytis

rytis portretas
1000lt. o ne 900 lt maistas pabranges ,jau be simto lt. neiseina apsipirkti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių