Darbdaviai darbo skelbimuose vis dar rašo tai, kas neleistina

Lietuvoje su diskriminacija, susijusia su darbo santykiais, vis dar susiduriame neretai. Kokie skundai mūsų šalyje dažniausi ir kokius pažeidimus vis dar daro darbdaviai Lietuvoje?

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė pažymi, kad  dažnai matomi skundai ir dėl lyties, ir dėl amžiaus.

„Pavyzdžiui, kreipiasi dėl moters diskriminacijos ir dėl to, kad yra diskriminuojama jau vyresnė nei trisdešimties metų. Tai yra standartiniai skundai“, – sako kontrolierė.

Kalbėdama apie darbo skelbimus, A. Lobačevskytė pabrėžia, kad Lietuvoje darbdaviai vis dar nesupranta, kad darbo skelbimuose neturi figūruoti tapatybės (išvaizdos, lyties ir kt.) požymiai. Svarbiausias dėmesys – žmogaus kompetencijai.

„Tokių skundų gauname labai daug, nes trūksta sąmoningumo iš pačių darbdavių. Negalima darbo skelbimuose įvardyti asmens tapatybės ar kitų požymių. Mes koncentruojamės į kompetenciją“, – teigia A. Lobačevskytė.

Pasak kontrolierės, didžioji dauguma (apie 80 proc.) skundų atkeliauja iš didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos.

„Tai yra tikrai didelė dalis ir mes matome poreikį koncentruotis į savivaldybes, todėl, kad būtina bendradarbiauti ir stiprinti savivaldybes. Priešingu atveju, mes negalėsime stiprinti ir užtikrinti pamatinių žmogaus teisių mūsų valstybėje“, – sako kontrolierė.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mda

Mda portretas
Aš nelabai suprantu. Yra vienas bedarbis ir bus į darbą priimtas vienas bedarbis. Koks kokiai institucijai skirtumas koks tas bedarbis? Senas, jaunas, vyras, moteris? Rezultate nuo darbo biržos pečių nukris vienas bedarbis į vieną darbo vietą. Toks jausmas kad darbdaviai siūlo tūkstančius darbo vietų į kurias pretenduoja vienas vienintelis žmogus ir jo niekas nepriima dėl diskriminacijos. Lietuvoje paniškai trūksta gerai apmokamų darbo vietų, o čia dar kažkokia valstybės įstaiga išsidirbinėja prižiūrėdama nevykusius įstatymus. Aš sakyčiau, o kam ta įstaiga reikalinga? Išformuot.

PЄTRVS

PЄTRVS portretas
Klausimas: kodėl lygių galimybių institucijoje nedira nei vienas vyras, pensininkas, sodomitas ar invalidas?

Aris

Aris portretas
Gal geriau kad darbdaviai vistik rašo ko jiems iš tikro rekia negu kad skelbia abstraktų skelbimą.Paskambinsi,o tau pasakys "ne ačių mes radom"taip ir skambinėsi per visus skelbimus,išleisti pinigai skambučiams ir veltui sugaižtas laikas finalui.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių