Danų bendrovės Lietuvoje suvienys jėgas ekologiniam ūkininkavimui

Konkurencijos taryba gavo prašymą leisti vykdyti koncentraciją, Danijos rizikos kapitalo investicinei bendrovei „Asgaard“ įsigyjant 50 proc. bendrovės „Farmers Circle“ akcijų ir kartu su Danijos bendrove „Idavang“ įgyjant pastarosios bendrovės bendrąją kontrolę.

„Farmers Circle“ Lietuvoje registruota šiemet, ji šiuo metu ūkinės veiklos iš esmės nevykdo. Planuojama, kad ši bendrovė užsiims ekologiniu ūkininkavimu - galvijų (karvių ir jaučių) ir avių, daržovių, vaisių, rūšinių produktų auginimu ir pardavimu, kuris atitiktų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro patvirtintas ekologinio ūkininkavimo taisykles.

„Asgaard“ yra Danijoje registruota rizikos kapitalo investicinė bendrovė. Su ja susijusių ūkio subjektų, kurie veikia Lietuvoje, pagrindinės veiklos sritys yra nekilnojamojo turto vystymas ir valdymas bei restoranų veikla.

„Idavang“ yra Danijoje registruota valdymo bendrovė. Lietuvoje veikia kelios jos kiaulių fermos, įmonė užsiima kiaulių auginimu ir pardavimu Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje ir Vengrijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių