Dalį vaistų gydymo įstaigoms siūloma pirkti per CPO

  • Teksto dydis:

Vyriausybės posėdyje trečiadienį pritarta naujoms kovos su korupcija priemonėms, tarp kurių - siūlymas dalį vaistų ir medicininių prietaisų gydymo įstaigoms pirkti per Centrinę perkančiąją organizaciją (CPO).

Tai, pasak Nacionalinės kovos su korupcijos 2011-2014 metų programos pakeitimus rengusios Teisingumo ministerijos (TM), leistų taupyti ir skaidriau panaudoti valstybės lėšas.

Be kita to, siūloma planą papildyti naujomis priemonėmis, kurių įgyvendinimas padėtų šalinti korupcijos prielaidas neįgalumo nustatymo procedūrose, užtikrinant skaidrų ir objektyvų darbingumo lygio, neįgalumo lygio ir specialiųjų poreikių nustatymą, teigia ministerija.

"Pagrindiniai šios programos plano pakeitimai ir papildymai orientuoti į tai, jog įgyvendinus naujas ir patikslintas programos plano priemones būtų užtikrintas skaidresnis viešųjų pirkimų organizavimas ir vykdymas, užtikrinta skaidri ir sąžininga konkurencija", - pranešime spaudai teigė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Šiems siūlymams papildyti Nacionalinės kovos su korupcija 2011-2014 metų programą dar turėtų pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonukas

jonukas portretas
Taigi, korupcija tik padidės, nes bus perkami vaistai pagal ministerijos patvirtintas gydymo schemas, o jos bus sudaromos konsultuojant jau žinomiems. Gi ar trūksta pavyzdžių?

Anonimas

Anonimas portretas
dar korupcijos ystaiga oficeli
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių