D. Grybauskaitė: tarptautines kompanijas pritraukia išvystyta infrastruktūra

  • Teksto dydis:

Išvystyta informacinių technologijų (IT) infrastruktūra, spartus interneto ryšys ir kvalifikuota darbo jėga leidžia į Lietuvą pritraukti daugiau didelių tarptautinių kompanijų, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Šiandien (penktadienį - BNS) Davose pagrindinis mano tikslas buvo susitikti su didžiųjų verslo kompanijų atstovais, kurios potencialiai galėtų ateiti į Lietuvą arba plėsti savo veiklą papildomai. Pirmiausiai įvardinčiau „Google“ vadovus. Tai tikrai įdomi kompanija ir mums labai svarbi, nes Lietuva dabar pirmauja pagal sąlygas paslaugų teikime, įvairių duomenų centrų kūrime, pirmaujama pagal bevielio interneto greitį, turime gerai išvystytą šią infrastruktūrą“, - BNS perduodame įraše teigė Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume dalyvaujanti D.Grybauskaitė.

Anot prezidentės spaudos tarnybos, D.Grybauskaitė susitiko su „Google“ viceprezidentu Kentu Walkeriu (Volkeriu), Vokietijos skrydžių bendrovės „Lufthansa“ vadovu Castenu Spohru (Kastenu Sporu) bei Švedijos banko „Handelsbanken“ prezidentu Franku Vangu–Jensenu.

„Mūsų turima infrastruktūra suteikia galimybę didžiosioms pasaulio kompanijoms vystyti duomenų centrus, įvairius finansinių paslaugų centrus būtent čia. Norėčiau, kad tuo pasinaudotų visas pasaulis, tai būtų mums naudinga“, - kalbėjo Lietuvos vadovė.

Šiemet į Davosą atvyko apie 3 tūkst. verslo atstovų, tarp kurių tarptautinės kompanijos „Coca-Cola“, „Shell“ ir „Nestle“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
Bet kokia gili mintis pasakyta ohohoo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių