D. Grybauskaitė kvietė Danijos verslininkus investuoti Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Su oficialiu vizitu Danijos Karalystėje besilankanti prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Danijos pramonininkų konfederacijos ir didžiausių Danijos verslo kompanijų vadovais.

Susitikime aptartos Danijos verslo investicijų plėtros galimybės mūsų šalyje.

Prezidentės teigimu, Danijos verslas jau atrado Lietuvą ir sėkmingai veikia mūsų šalyje. Danijos kapitalo įmonėse Lietuvoje dirba daugiau nei 9000 žmonių, o investicijos siekia pusę milijardo eurų. Tačiau visos bendradarbiavimo galimybės dar neišnaudotos. Tarptautinėms kompanijoms ieškant efektyvesnių veiklos sprendimų, palanki verslo aplinka, išvystyta Lietuvos infrastruktūra, išsilavinę ir profesionalūs darbuotojai bei pažangūs gyvybės mokslų, IT ir paslaugų sektoriai atveria naujų galimybių investicijų plėtrai.

Šalies vadovė Kopenhagoje susitiko su tokių visame pasaulyje veikiančių Danijos kampanijų atstovais kaip „SAS", „Carlsberg", „Smurfit Kappa" ir kitomis. Dalis susitikime dalyvavusių įmonių jau yra investavusios Lietuvoje, kitos svarsto investicijų ar jų plėtros galimybes. Viena didžiausių Šiaurės Europoje langų gamintojų „Dovista" planuoja investuoti iki 100 mln. eurų į naują gamybos bazę Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje ir per 10 metų sukurti iki 1000 naujų darbo vietų. Tai viena didžiausių „plynojo lauko" investicijų Lietuvoje.

Lietuva ir Danija taip pat yra aktyvios prekybos partnerės. Dvišalė prekyba nuosekliai auga jau 5 metus, o Lietuvos eksportas į Daniją siekia 600 mln. eurų. Didėja ir Danijos turistų susidomėjimas Lietuva – praėjusiais metais jų mūsų šalyje apsilankė 25 tūkstančiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių