Cukrinių runkelių augintojus derlius džiugina

Cukraus kainos pasaulyje kristi neketina - cukranendrių derlius šįmet prastas, todėl Lietuvos ūkininkams pavyks be vargo parduoti visus užaugintus cukrinius runkelius ir gauti daugiau pajamų.

Prieš tris savaites pradėję rauti cukrinius runkelius, žemdirbiai nuėmė jau trečdalį derliaus - ūkininkams ūpą kelia ir tai, kad vidutinis runkelių derlingumas šoktelėjo iki 60 tonų iš hektaro, o tai 10 tonų daugiau negu pernai, pirmadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Cukringumas taip pat didesnis už vidurkį, o tai kilsteli runkelių supirkimo kainą.„Jei gamta neiškrės išdaigų, jų augintojams šie metai neturėtų būti prasti“, - sako žemės ūkio kooperatyvo „Kėdainių krašto cukriniai runkeliai“ valdybos pirmininkas Algimantas Šleževičius.

Pasak „Nordic Sugar Kėdainiai“ žemės ūkio direktoriaus Sauliaus Mozerio, runkelių supirkimo kaina yra didesnė už pernykštę. Ji bent jau kol kas sukasi apie 150 litų.„Derlius geras, tad šiemet planuojame pagaminti apie 10 tūkst. tonų cukraus daugiau, nei nustatyta kvota“, - sakė Marijampolėje esančios įmonės „Arvi cukrus“ komercijos direktorius Rytis Morozovas.

Lietuvoje šiemet ūkininkai deklaravo 1,7 tūkst. hektarų didesnius cukrinių runkelių plotus nei pernai. Iš viso - 19 tūkst. hektarų.„Arvi cukrus“ ir „Nordic Sugar Kėdainiai“ - vieninteliai Baltijos šalyse cukraus gamybos fabrikai.Bendrovei „Arvi cukrus“ skirta 27 tūkst. tonų baltojo cukraus gamybos kvota, „Nordic Sugar Kėdainiai“ - 64,2 tūkst. tonų.


Šiame straipsnyje: cukruscukriniai runkeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių