A. Čekuolis: Rusijos sąjungininkas – kai kurių mūsų žmonių kvailumas

Į agitaciją už atominės elektrinės (AE) statybas įsitraukęs ir dėl to daug triukšmo sukėlęs žurnalistas Algimantas Čekuolis po referendume jėgainei ištarto „ne“ sako esantis ramus.

A. Čekuolis įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau AE bus pastatyta, nes nauja valdžia supras atominės energetikos naudą.Išankstiniais duomenimis, sekmadienį vykusiame patariamajame referendume Visagino AE statybai pritarė 34,01 proc. Lietuvos gyventojų, 62,74 proc. elektrinei ištarė „ne“.

„Aš vertinu ramiai. Ta stotis bus pastatyta. Žiūrėkite, kaip gražiai dabar socialdemokratai sako: „projektas ne iki galo išdirbtas“. Tą patį sako Darbo partija. Tai dvi partijos, kurios greičiausiai bus koalicijoje. Net jeigu jie dar ilgai svarstys, kai susirinks naujas ministrų kabinetas, jiems ant stalo atsiguls milijardo litų sąskaita už importuotą elektros energiją. Ir jie supras, kad tokią sąskaitą reikia sumokėti kasmet“, – DELFI sakė A. Čekuolis. A. Čekuolio tvirtinimu, dar milijardą kasmet reikia mokėti už importuojamas dujas. Tokia realybė esą atves prie jo padarytų išvadų.

Pasak A. Čekuolio, nauja Vyriausybė supras, kad miškuose pririnkę šakų, lazdų ir kelmų skylės neužkišime.

„Jie supras, kad investuoti į šalį, kur importuojamos elektros energijos savikaina 50 centų, neverta“, – prognozuoja žurnalistas.A. Čekuoliui susidarė įspūdis, kad rinkimus laimėjusios partijos žino, jog nėra pigesnio ir saugesnio kelio už atominę energetiką.

Didžiausias Rusijos sąjungininkas – žmonelių kvailumas

A. Čekuolis neslepia po savo pasisakymų už AE sulaukęs neigiamos žmonių reakcijos. Kartu jis nepritaria Latvijos gynybos ministrui Arčiui Pabrikui, referendumo baigtį dėl atominės statybos pirmadienį prilyginusiam Rusijos pergalei.

„Didžiausias Rusijos sąjungininkas yra kai kurių mūsų žmonelių kvailumas. Jeigu žmogus mums sako, „kodėl tu, Čekuoli, nori mus iškepti“, man jau aišku, su kuo kalbu. Aš jo klausiu, „ar žinote, kaip dirba vidaus degimo variklis“. Sakau jiems – „jūs nežinote, kas yra vidaus degimo variklis, o reiškiate nuomonę, ir dar neigiamą, apie daug sudėtingesnį aparatą“, – piktinasi žurnalistas.

A. Čekuolio tvirtinimu, šiuo metu pasaulyje dirba 500 atominių jėgainių, dar 150 statoma. Pasak jo, per maždaug 35 metus būta 6 sutrikimų ir avarijų – tai daug rečiau, nei genda automobiliai ir garvežiai.

A. Čekuolis aiškina, kad Fukušmos atominėje žuvo tik du žmonės – palyginimui Lietuvos keliuose per savaitę žūsta daugiau dviratininkų.Atominės energetikos entuziastas taip pat primena, kad nuotraukose iš kosmoso Lietuva atrodo juoda – esą kas gali investuoti į tokią šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
cekuoli tu asilo smote.... ne vyriausybe moka uz elektra ar dujas.... daune- moka galutinis vartotojas.... vyriausybe negauna jokiu saskaitu uz elektra....

NIEKO NAUJO

NIEKO NAUJO portretas
A.Č.HOMOSOVIETIKUS

666

666 portretas
aš puikiai žinau kas šiknas laižo ir tai nesunku atspėti . beje čekuoli ko tyli kad ltu valstybės tarnyboje dirbantys vagys nuo 1990 metų apvaginėja lietuvą ? kaip galvoji komuniste kgbseni kodėl nuo 1992 m. lietuvoj nebuvo pradėta statyti nors po 50 vėjo jėgainių į metus( statybų kaina apytiksliai 150-200 milijonų o elektros galingumas 150mw maksimum o standartinis 50 mw ) ir šiai dienai jų būtu 1000 na ir atitinkamai kaina 3-4 milijardai lt. na ir atitinkamai būtu pagaminta elektros energijos : maksimum 3000 mw ir standartinis 1000 mw . Ir galiausiai norint sutvarkyti ekonomiką reiktu elektrą žiemą padaryti po 10 ct. o vasara po 30 ct. ko pasekoje šildymas atpigtu , rusija nedarytu jokios įtakos ltu ekonomikai , žmonių gyvenimas gerėtu momentaliai bet mafijai tainetinka nes ji ilgai neišsilaikytu tam yra kuriamos dirbtinės krizės ir ar snoras bankrotai , leo t.t. taip kad čekuoli kur tavo SĄŽINĖ ? būtu gerai kad būtu pragaras ... .
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių