A. Butkevičius: Vyriausybė nesvarsto automobilių mokesčio

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Vyriausybė nesvarsto ekspertų siūlymų apmokestinti automobilius.

Anot premjero, automobilių mokestis kitose šalyse „jau nebėra taip aktyviai svarstomas“, jo nesvarsto ir Lietuva.

„Galiu pasakyti, kad Europos Sąjungos valstybėse vyksta diskusija ir einama daugiau tuo keliu, kad didinamas akcizas naftos produktams. Tuomet yra daugiau socialinio teisingumo - kuris daugiau važiuoja, jis perka daugiau kuro ir sumoka daugiau akcizų mokesčio“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis praėjusią savaitę pareiškė, kad naujoji Vyriausybė, aiškiai iškėlusi tikslą sumažinti darbo jėgos apmokestinimą, to padaryti negalės neįvedusi kokio nors didesnio turto mokesčio. Anot jo,siekdama išlaikyti populiarumą, su mokesčių reforma greičiausiai vengs pateikti mokestį už automobilius, nors jis padėtų surinkti apie 1 mlrd. litų papildomų pajamų ir leistų, pavyzdžiui, iki 1 tūkst. litų padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), kurio bazė šiuo metu yra 470 litų. Ekonomistas siūlė nuo 200 litų metinį mokestį automobiliams.

2011 metais Seimą buvo pasiekęs siūlymas į biudžetą surinkti daugiau pajamų, apmokestinant galingus automobilius - po 0,5 lito už 1 kilovatą, viršijantį nustatytą galią.

Įvesti automobilių registracijos ir savininko mokestį 2011 metais Lietuvai siūlė ir Europos Komisija. Prezidentė Dalia Grybauskaitė tuomet teigė, kad automobilių mokestis daug pajamų į biudžetą neatneš, o mokestis galėtų būti reguliuojantis arba taršą, arba parko atnaujinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas varnui

varnas varnui portretas
tokio mokesčio NIEKADA nebus.kaip ir žemės mokesčio. Kadangi jis liestų juos PAČIUS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių