A. Butkevičius: vyriausybė neplanuoja visuotinio NT mokesčio

  • Teksto dydis:

Vyriausybė neplanuoja įvesti visuotinio nekilnojamojo turto (NT) mokesčio, atsisakant šiuo metu taikomos neapmokestinamos turto vertės, tačiau ketina pritarti pataisoms, kurios sumažins šio mokesčio tarifą bei padidins jį mokančių gyventojų dalį, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

Vyriausybė trečiadienį ketina iš esmės pritarti Seime svarstomoms Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis gyventojų turto neapmokestinama vertė būtų sumažinta ketvirtadaliu, o mokesčio tarifas sumažėtų nuo 1 iki 0,5 procento. Finansų ministerija skaičiuoja, kad nauja tvarka valstybės biudžetą papildytų apie 12,5 mln. litų.

„Jokių papildomų mokesčių Lietuvos žmonės tikrai nepajustų, o tas, kuris yra brangus turtas, vadovaujantis solidarumo principu, aš manau, ir šiandien jis yra apmokestinamas, bet pajamos iš jo yra labai žemos - kažkur sudaro apie 5-7 mln. litų“, - interviu LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratai Bronius Pauža ir Albinas Mitrulevičius siūlo nekilnojamojo turto vertę, nuo kurios skaičiuojamas mokestis, sumažinti nuo 1 mln. litų iki 750 tūkst. litų, tačiau Finansų ministerija ją siūlo apvalinti į patogesnę naudojimui 220 tūkst. eurų sumą (o ne į 217,2 tūkst. eurų).

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų nuo 2015 metų sausio 1 dienos ir būtų taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2015-ųjų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių nekilnojamojo turto mokestį.

Pataisoms Seimas pernai gruodį po pateikimo yra pritaręs.

Nuo 2012 metų NT mokestį - 1 proc. tarifą moka tik tie fiziniai asmenys, jeigu jų apmokestinamas turtas viršija 1 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai ar labai čia sunku valdžiai "vertes perskaičiuot" taip, kad net lauko tupykla pasidarytų milijono verta? Su žeme taip jau padarė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių