A. Butkevičius: iš vyresnių alkoholio pirkėjų nebūtina reikalauti dokumento

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad prekybos centrai neturėtų reikalauti asmens dokumentų iš akivaizdžiai vyresnių alkoholio pirkėjų.

„Mano pozicija tokia, kad jeigu tikrai matoma, kad žmogus yra solidaus, garbingo amžiaus, aš siūlyčiau, kad tikrai iš tokių žmonių nebūtų reikalaujama rodyti (dokumentą - BNS)“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė socialdemokratas A.Butkevičius.

Akciją, kai reikalaujama pateikti asmens dokumentus, inicijavusius prekybininkus kai kurie Seimo nariai trečiadienį apkaltino sąmoningu kenkimu Seimui prieš rinkimus, siekiant sukompromituoti dabartinę valdžią, kerštaujant už alkoholio prekybą griežtinančius įstatymus.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Bronius Bradauskas pagrasino, jog prekybininkams savanoriškai neatšaukus akcijos, jis pats imsiąsis iniciatyvos riboti alkoholio pardavimą.

Seimo sveikatos reikalų komitetas, šiek tiek pakoregavęs, pritarė B.Bradausko pataisai dokumento prašyti tik iš jaunų asmenų, tuo nustebindamas prekybininkus. Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas pareiškė esąs „lengvai apstulbęs“ dėl tokio komiteto sprendimo. Anot jo, akcija buvo labai efektyvi - alkoholio pardavimai sumažėjo 9 proc.

Nuo rugsėjo pradžios prekybos tinklai „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa"“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvės reikalauja iš alkoholio pirkėjų parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nėra renkami, pakanka kasininkams tik parodyti dokumentą su gimimo data.


Šiame straipsnyje: alkoholisprekybadokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
politikai truretu pateikt pazymas apie savo psichine bukle...sunaikino lietuva ir dar tyciojasi...

simas

simas portretas
Gerai bet kodel perkant bealhogolini ALU irgi reikalaujama dokumento,o juk perkant kai kuria gira ten tiesiog nurodyta Kirk gali but I alhogolio,it net juokas IMA perki rukalus dokumento nereikia o jei perki beolhogolini ALU jau Yuri rodyti

Anonimas

Anonimas portretas
Juokdariai tie 9 procentai perka kur nera nesamoniu ir patyciu is pirkeju. Kokie proto bokstai gali atsisakyti 9% pirkeju?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių