A. Butkevičius: Ūkio banko bankrotas gali tapti kliūtimi euro įvedimui

Lietuvos premjeras pareiškė, kad Ūkio banko bankrotas gali tapti kliūtimi šaliai siekiant 2015 metais įvesti eurą. Algirdas Butkevičius sako po lygiai vertinantis Lietuvos galimybes po dvejų metų prisijungti ir neprisijungti prie eurozonos.

„Mano manymu, šiek tiek netikėtas Ūkio banko bankrotas padidino riziką Lietuvai įsivesti eurą“, - ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Premjeras sako, kad Ūkio banko bankroto įtakos euro įvedimui negalima nuvertinti.

„Nors sakėme kad iš dalies tai neturės įtakos, bet vis dėlto reikia įvertinti, kad Indėlių draudimo fondas, kuris turi sukaupti pinigus nuo indėlių draudimo, manau, kad gali atsiliepti, ir neaišku, kaip įskaičiuos Europos centrinis bankas tas kai kurias prarastas pinigų sumas“, - teigė premjeras.

Skandinavijos finansų grupės SEB analitikai kovo pabaigoje skelbė, kad esama 50 proc. tikimybės, jog euras Lietuvoje bus 2015 metais.

Vyriausybė yra išsikėlusi tikslą eurą Lietuvoje įvesti 2015 metais.

Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais. Tam, kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jau

na jau portretas
naujos valdzios ekonomine politika-vat kur kliutis.

rublis

rublis portretas
Lietuvai euras reikalingas kaip suniui penkta koja,nebus lito neliks ir Lietuvos,o bus tik griuvantis tautu kalejimas Jievrosojuzas

davai

davai portretas
subankrotinam SEBa. Ir nereikes to euro niekad
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių