A. Butkevičius: PVM surinkimas gerėja

  • Teksto dydis:

Vieno svarbiausių mokesčių - pridėtinės vertės mokesčio (PVM) - surinkimas gerėja, sako premjeras Algirdas Butkevičius. Kartu, anot jo, ketinama imtis ir griežtesnės akcizinių prekių kontrolės.

"Galiu pasakyti, kad PVM surinkimas pastaruosius du mėnesius pagerėjo. Jeigu žiūrėti į tų mėnesių plano vykdymą, tai planas viršytas. Tikrai galiu pasakyti, kad artimiausiu metu bus imtasi dar griežtesnių priemonių kontrolei akcizinėms prekėms", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar kitąmet Vyriausybė, vykdydama Konstitucinio Teismo sprendimą, išgalės padidinti atlyginimus valstybės tarnautojams.

Anot jo, Vyriausybė imasi įvairiausių priemonių, kad mokesčių administravimas gerėtų. Kaip pavyzdį premjeras paminėjo, jog trims mėnesiams ketinama įvesti griežtesnę - trigubą banderolių kontrolę.

"Valstybės kontrolės ankstesnių metų ataskaitose yra labai daug pastabų, išsakyta Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojų adresu, kad yra daug problemų ir daug neišspręstų dalykų, jei kalbėti apie mokesčių administravimą, bet šioje srityje irgi stipriai dirbame", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Kartu A.Butkevičius sakė, jog mokesčių inspektoriai turėtų griežčiau kontroliuoti, pavyzdžiui, naudotų automobilių pirkimo-pardavimo sandorius. Dažnai pardavėjai dokumentuose nurodo kur kar mažesnę pardavimo kainą, taip nesumokant didelių mokesčių valstybei.

"Čia ir yra viena iš mokesčių administravimo problemų. (...) Čia irgi yra viena iš priemonių, apie kurią mes kalbame keletą mėnesių", - sakė jis.

Vis dėlto premjeras patikino, kad kitąmet valstybės tarnautojams atlyginimai didės: "Bet atlyginimai ateinančiais metais tikrai didės".

Pirminiais skaičiavimais, dar šiemet atstatyti atlyginimams prireiktų 34 mln. litų, kitąmet - 200 mln. litų, o pridėjus kompensavimo mechanizmą iš viso tektų surasti beveik milijardą litų.

Finansų ministerijos duomenimis, sausį-birželį PVM surinkta 305,4 mln. litų (6,4 proc.) mažiau nei planuota (iš viso 4,489 mlrd. litų), akcizų - 79,1 mln. litų (4,9 proc.) mažiau (1,522 mlrd. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

meluoja bezdzione

meluoja bezdzione portretas
Realiai biudzete padetis liudnoka,dar rudeni truputi atsigaus ir tai bus paskutinis pasispardymas siais metais,per Kaledini pirkima stebuklo tikrai nebus.Taigi,parazitai valdo.

Taigi

Taigi portretas
Kad jiems visai nesvarbu, ar 30 ar 300, ar tūkstančiai liks be darbo, manau, labai svarbu " išmušti" kuo daugiau mokesčių ir pasikelti valdininkams algas.Atrodo, kad jie nebuvę ES, nežino, kokie neapmokestinami minimumai kitur. Mokesčiai imami net iš pragyvenimui reikalingų pinigų. Pirmininkauja, tai tegul pasiklausia kokios pajamos neapmokestinamos Anglijoje, Vokietijoje ir jokiais mokesčiais.

NU jo

NU jo portretas
Kokia kaina. VMI puola kaip hienos ant dvėselienos. Mano direktorius sakė, jeigu krizė nepribaigė, tai šitie "specialistai" galutinai pribaigs. Manau patys VMI darbuotojai tiek psichologiškai terorizuojami, kad atsigroja ant įmonių. Tie raštai , tipo "apklausos" kodėl padidėjo ar sumžėjo PVM, kodėl mažas algas mokat irt.t.Gaila bus kai tikrai direktorius spjaus į viską ir užsidarys, 30 žmonių liksim be darbo, ir tam amžiuj visi kai darbų susirast... o yra kur žmonos nedirbančios, baisu. Bet šitą puolimą iš VMI kaip iš kriminalinės policijos sunku atlaikyt,niekam nelinkėčiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių