A. Butkevičius: progresiniai mokesčiai dar neįmanomi

  • Teksto dydis:

Progresiniai mokesčiai kol kas neįmanomi, sako premjeras. Pasak Algirdo Butkevičiaus, jų įvedimui trukdo tai, kad Lietuvoje nedaug žmonių gauna labai didelius uždarbius.

"Šiuo metu tai dar neįmanoma dėl to, kad gaunančių labai didelius atlyginimus yra vos keliasdešimt tūkstančių", - interviu "Verslo žinioms" sakė premjeras.

Pasak A.Butkevičiaus, įvedus progresinius mokesčius, sumažėtų vidurinė klasės pajamos. "Todėl įvedus progresinius mokesčius ir vidurinė klasė gautų mažesnes pajamas į rankas. Kad mažesnes pajamas gaunantys žmonės pajaustų realų pajamų padidėjimą, įvedėme progresyvumą per neapmokestinamąjį pajamų dydį. Jis, kaip žinoma, nuo šių metų pradžios padidintas", - dienraščiui teigė A.Butkevičius.

Nuo sausio 1-osios neapmokestinamąjį pajamų dydis (NPD) išaugo 34 eurais - nuo 166 eurų iki 200 eurų, o papildomas NPD už vaikus padidėjo dukart - nuo 60 eurų iki 120 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEGUL NEJUOKINA

TEGUL NEJUOKINA portretas
LIETUVOJE BIUDŽETININKAI GAUNA UBAGO ATLYGINIMUS, O VALDANČIOJI ŠUTVĖ PASIIMA VISUS LIKUSIUS PINIGĖLIUS, TODĖL IR NENORI SU JAIS SKIRTIS, O DANIJOJE TOKIE MOKESČIAI YRA DAUGIAU KAIP 100 METŲ, JIE PAGALVOJA APIE DIRBANČIUOSIUS IR VISIEMS YRA GERAI.

BOCIUS

BOCIUS portretas
KITAIP JIS IR negali sakyti,nes 1/proc LT GYVENTOJU YRA AMB KLANAS,KURIAME YRA VISAS,,ELITAS:GROBIANTIS SAU LIUTO DALI VALSTYBES PAJAMU-JIEMS 99/100 BIUDZETO,O LIKUSIEMS 99/100 LT ZMONIU TENKA VOS 1/100...TAI KAIP JIE DALINSIS SU ,,RUNKELIUKAIS:???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių